2019/02/08

"Älä osta mitään"-kuukauden ensimmäiset haasteet

Tämä kuukausi lähti liikkeelle hieman eri tavalla kuin muut kuukaudet. Lähdin nimittäin muutaman ihanan tyypin kanssa viettämään "älä osta mitään"-kuukautta jonka aikana ei saa ostaa yhtään tavaraa. Luulin, että tämä olisi helppoa mutta itseasiassa olemme perheenä jo törmänneet ensimmäisiin tilanteisiin jolloin olisimme normaalisti lähteneet kaupoille. Viikon jälkeen tunnen, että haasteet eivät suinkaan ole loppu. Tiedän, että loppukuukausi tulee olemaan vaikea mutta ei ylipääsemättömän hankala. Tänään ajattelin kuitenkin kertoa kohtaamistani hankaluuksista ja siitä miten minä ratkaisin ne OSTAMATTA MITÄÄN!

Kuopuksemme synttäreillä viime viikonloppuna kohtasimme monia eri vaikeuksia. Halusin hankkia lapsille hauskaa tekemistä, koristella meidän kotia sekä tietenkin mahdollistaa sen, että synttärisankari saisi puhaltaa kakkukynttilöitä. Ruokaa sai tietenkin sääntöjen mukaan ostaa, joten se ei ollut ongelma mutta juhliin tarvitsee paljon muutakin. Miten me sitten ratkaisimme tilanteet viime viikolla?

Twister peli lainaksi. Lähetin viestin kaverille ja he lupasivat ystävällisesti lainata synttärijuhliimme twisterpelin jotta lapsilla olisi hauskaa tekemistä. Normaalisti olisin lähtenyt  kauppaan ostoksille, nyt selvisin lainaamalla. Jess, pisteet kotiin. 

Itsetehdyt koristeet. Me valmistimme jäätaidetta ulkoportaille kukkien sijaan. Ruokapöydälle täytimme koristeiksi 3 lasiastiaa m&m:s karkeilla (jotka myös kelpasivat syötäväksi tietenkin) ja ikkunoihin ripustimme vanhan lippuviirin. Eli tee-se-itse. Jess, pisteet kotiin.

Kakkukynttilät olivat suurin ongelma mutta onneksi minulla oli pieni tunne, että kaapissa saattaisi olla kynttilöitä edellisiltä synttäreiltä. Suuren etsintätyön jälkeen löysin viisi eripari kynttilöitä. Heh. Eli pengo kaapit. Jess, pisteet kotiin.

Hiukslakka loppu. Loppuviikosta olin paniikissa sillä hiuslakkani oli loppumassa. Olimme kyllä päättäneet, että saisimme ostaa hygieniatuotteita pakon edessä, mutta ensin pitäisi penkoa kaapit ja käyttää kaikki vanhat tuotteet pois. Minä tein ohjeiden mukaan ja arvatkaa mitä löysin: viisi pulloa puoliksi käytettyä hiuslakkaa. V-i-i-s-i!! Eli hyvät ihmiset, tutkikaa kaapit! Jess, viimeisin ongelma raktaistu tältä viikolta. 

Saa nähdä mitä tulevat viikot tuovat tullessaan! Hyvää viikonloppua sinulle <3

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kaapit kätkee sisäänsä kyllä mahtavia asioita! Mekin ollaan nyt selvitty muutamasta tilanteesta ihan vaan kaappeja penkomalla ja itse tehden. Vähän vaivaa näkemällä selviää yllättävän monista asioista :)

    VastaaPoista