2019/02/11

Kalahullut Sealifessa

Meidän pojat ovat erityisen hulluna kaloihin. Tämä villitys alkoi jo reilu vuosi sitten ja viime kesä meillä meni käytännössä kokonaan kalastaessa. Jossain vaiheessa sanoinkin, että kalastus on yksi meidän pikkupoikien harrastuksista. Nyt talvena me emme (vielä) ole alkaneet niin hulluiksi, että olisimme lähteneet pilkkimään mutta silti halumme kannustaa tätä kalarakkautta ja ihastusta mereneläviin. Yhtenä sunnuntaina meillä oli yllättäen peruuntunut poikien kaikki jääajat ja kysyimme mitä kivaa he halusivat tehdä peruuntuneen jääkiekkoharrastuksen sijaan. Kummatkin vastasivat suoralta kädeltä, että toivoivat retkeä Sealifeen. Tämä oli minusta kohtuullinen pyyntö kahdelta kalahullulta. Niinpä lähdimme aamupalan jälkeen ihailemaan merenalaista elämää Sealifeen. Pojat hykertelivät innostuksesta takapenkillä matkalla sinne..

Sealifessa kaikista jännittävimmät jutut olivat tietenki hai-kalat sekä erikoiset eksoottiset (ja pelottavat) kalat. Henkilökunta Sealifessa on todella ystävällisiä ja he ovat todella taitavia ja osaavat hypätä lennosta mukaan lasten keskusteluihin. Hyvä esimerkki oli se kun pojat naureskelivat vaaralliselle mureena-kalalle joka piileskeli ilkeän näköisenä kivisessä maastossa omassa altaassaan. Henkilökunta kuuli poikien keskustelun ja tulivat nopeasti paikalle kertomaan siitä miten tällä mureenalla oli kaksi sisäkkäin olevaa suuta jolla se nopeasti saa tarrattua kiinni saaliiseen. Alta aikayksikön he kipittivät myös takahuoneesta mureenan luurangon ja pojat saivat nähdä nämä kaksi suu-ja hammasriviä sisäkkäin. He kertoivat pojille miten Alien elokuvan olioiden suut olivat saaneet inspiraationsa juuri tästä mureena-lajista. Niin siistiä.

Minusta hauskin juttu oli se kun meidän kuopus kysyi voisimmeko tulla tänne Sealifen altaisiin kalastamaan sulkemisajan jälkeen. Hihii.. Naurahdin hänen pyynnölle ja selitin, että näkemämme kalat ovat erikoisia kaloja eikä niitä suinkaan saisi kalasta. Eihän 5-vuotias aina voi ymmärtää eroa. Noh, pojat pääsivät kuitenkin kosketukseen kalojen kanssa, sillä he saivat silittää merisiiliä yhdessä altaassa. Se oli todella hauska kokemus. Tämän jälkeen suuntasimme vielä kahvilaan juttelemaan kaikista hauskoista kaloista ja uusista jutuista joihin olimme törmänneet vierailun aikana. 

Kiitos taas Sealifelle!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä mahtavan upea paikka niin isoille kuin pienillekin! Meillä on pikkukalastajat kovasti odottaneet kunnon jäiden tuloa, että päästäisiin pilkille vaan taitaa talvi olla hieman haasteellinen siihen puuhaan :)

    VastaaPoista