2019/02/26

Kevätvaatteet pojille

Aurinko paistaa ja paksut toppavaatteet siirtyvät kohta kesän yli säilytykseen vaatekomeroon. Siivoilin viikonloppuna meidän vaatekaappia jossa säilytämme lasten kevätvaatteita ja esikoisellemme pieneksi jääneitä vaatteita jotka odottavat, että pääsisi käyttöön meidän perheen kuopuksella. Siivousintoiluni ja kaappien järjestäminen liittyy suuresti vastuulliseen ostamiseen ja kierrättämiseen. On aika saada järjestystä meidän kotiin ja dramaattisesti karsia tavaroita. Tähän olen löytänyt kaksi keinoa: jatkossa ei osteta mitään turhaa tavaraa ja toisaalta kierrätämme meille turhaksi jääneet tavarat. Vaikka kovasti tahtoisin olla ostamatta mitään, niin ei tule käymään ainakaan lastenvaatteiden osalta, sillä esikoisemme on taas venähtänyt melkein 10 senttiä sitten viime syksyn ja kengänkoko on kasvanut muutamalla pykälällä. Uusia vaatteita on siis hankittava, mutta kohtuudella.

/1. T-paita, Papu Design / 2. Takki, Mini Rodini / 3. Lippis, Someday Soon / 4. Reppu. Elodie Details / 5. Farkut, Benetton /

/1. T-paita, Sproet Sprout / 2. Takki, Adidas / 3. Lippis, Nike / 4. Housut, Papu Design / 5. Lenkkarit Nike /

Tänä keväänä ajattelin hankkia vaatteita niin, että panostamme suunnitellusti muutamaan kestävään ja monikäyttöiseen vaatekappaleeseen jotka toivon mukaan todella säilyisi isoveikalta pikkuveljelle hyvässä kunnossa. Kartoitin viikonloppuna meidän vaatekaapin sisältöä ja kasasin läjään ne vaatteet jotka toimivat kokonsa puolesta vielä hyvin nyt keväällä. "Inventaariossa" selvisi, että joudumme esikoisemme osalta panostamaan uuteen kevättakkiin, lenkkareihin ja isompaan lippikseen (ehkä varalippiskin pitää hankkia). Myös pikkuveli tarvitsee uudet lenkkarit, sillä vanhat ovat jo kuluneet ihan rikki. 

Surffailin tarjontaa ja ihastuin Minirodinin sammaleenvihreään takkiin. Se on monikäyttöinen ja se kelpaa hienompaankin asun kaveriksi mutta myös ihan arkikäyttöön. MiniRodinin takit ovat meillä olleet todella kestäviä, ja kuuluvat ehdottomasti meidän suosikkeihin. Lisäksi tulemme hankkimaan uudet lenkkarit ja farkut pojille. Vaikka esikoisemme ei haluaisi, joudumme myös hankkimaan hänelle uuden koulurepun pian. Hän kiintyy kovasti omiin tavaroihin joten hän ei millään haluaisi luopua rikkinäisestä ja kuluneesta repusta. (reppu joka on ollut hänellä käytössä jo 4 vuotta!!). Tällaisia juttuja siis meidän ostoslistalla tänä keväänä.

Mitä kevätvaatehankintoja sinä aiot tehdä?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kivoja juttuja! Meillä alkaa olemaan 5,5-vuotiaalla akuutti housupula sillä hän kuluttaa kaikista polvet puhki. Tokaluokkalainen on myös ottanut jonkun kasvuspurtin vaatekaapin täyttyessä pienistä. Lisäksi jokainen lapsista tarvitsee joitakin uusia ulkovaatteita tai kenkiä kevääseen eli vaikka pyrinkin kierrättämään vaatteita lapselta toiselle saa tässä vielä shoppaillakin urakalla :)

    VastaaPoista