2019/02/20

Hiihtokilpailu ja palkintopalli

Meidän pojat ovat tänä talvena käyneet minun ja isi-ihmisen kanssa hiihtämässä melkoisen usein. Kävimme jopa hiihtotapahtumassa jossa saivat kokeilla ampumahiihtoa. Se oli jännittävä kokemus. Koska nuorimmaisemme sai oikein kunnon sukset nyt alkutalvesta - ei siis kömpelöt omiin talvikenkiin kiinnitettävät vaan sellaiset oikein kunnon monoilla ja siteillä varustetut kapistukset -  päätimme, että ilmoittaisimme heidän leikkimieliseen hiihtokilpailuun. Tällaiset kilpailut voivat kuulostaa miltä tahansa ajanvietteeltä, mutta itseasiassa lasten ensimmäiset urheilukilpailut/kilpasuoritukset ovat avainasemassa siinä miten lapsi suhtautuu loppuelämän kisoihin. Jos kilpailu on hyvin järjestetty ja kaikille jää hyvä mieli, lapsi saattaa innostua ja uskaltaa osallistua seuraavaan ja sitä seuraavaan kilpailuun. On samalla myös hyvin mahdollista, että tällaisesta tilanteesta jää huono fiilis, eikä urheilukilpailut innosta myöskään jatkossa. Tiesimme onneksi, että tämä kilpailu joka järjestettiin ihan meidän kotikulmilla oli tunnettu leikkimielisyydestään mutta on silti autenttisen kilapailun veroinen ikäryhmineen ja palkinnonjakoineen..


Meidän pojat osallistuivat todella reippaina poikina mummon, vaarin ja isi-ihmisen kannustamana hiihtokilpailuun omissa ikäryhmissään. Kilpailu meni hyvin, eikä kumpikaan kompuroinut suksien kanssa. Kummallekin jäi omasta suorituksesta iloinen mieli. Meidän esikoinen pääsi maaliin kolmantena ja pääsi palkintokorokkeelle. Ai että olimme ylpeitä. Hän sai mitallin lisäksi myös "kultaisen" lusikan ja hän oli siitä valtavan ylpeä. Meidän kuopus ei päässyt korokkeelle asti mutta jokaiselle kilpailijalle jaettiin hänen ikäryhmässä oma mitali. Kummatkin pojat olivat innoissaan omista palkinnoistaan. Meidän esikoinen puki jopa mitalin kouluun. Hihii.. 

Meidän pojat kertoivat kaikille miten kivaa kilpailuun osallistuminen oli ollut. Heille ei siis jäänyt traumaa - päinvastoin. Koska kilpailussa oli huomioitu kaikki osallistujat positiivisella tavalla uskon, että meidän pojat mielellään osallistuvat kilpailuihin myös jatkossa. Mietin, että ehkä uskaltaisin ilmoittaa meidän lapset leikkimieliseen teräsmiesjuoksukisaan ihan vaan siksi, että tykkäsivät kilpailemisesta niin paljon..

Onko sinun lapset osallistunut johonkin kilpailuun? Jäikö siitä hyvä fiilis heille?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Meillä ei lapset vielä ole tälle talvelle hiihtokilpailuun osallistuneet, mutta käyvät nyt hiihtokoulua. Eiköhän sen päätteeksi siis jotain leikkimielistä kisaa ole vielä tulossa. Tosin itse mietin josko lomalla järjestäisi tuttavapiirissä oman leikkimielisen kisan, kun meillä sattuu oma latukin löytymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, hiihtokoulu! Se olisi vasta kiva juttu. :D Ja aivan mahtava idea järjestää oma hiihtokilpailu, ihanaa tekemistä kavereiden kesken.

      Poista