2019/02/27

Valkoinen eteinen lapsiperheessä

Kun suunnittelimme nykyistä taloamme jota aloimme rakentamaan reilu vuosi sitten meillä oli hyvin selkeä kuva siitä minkälainen eteinen talossa pitää olla. Kaikki tietävät miltä tuntuu painia lasten ulkovaatteiden kanssa liian ahtaassa, pimeässä eteisessä. Halusimme tehdä meidän eteisestä täyden vastakohdan. Halusimme, että eteinen on valoisa, vaalea ja siinä saisi olla reilusti tilaa.  Emme välittäneet siitä, että "neliöitä menee hukkaan" koska voisin väittää, että korkeimmat sykkeet ja pahimmat ahdistuksen hetket koetaan eteisessä kun lähtö on viivästynyt tai kun ulkovaateiden pukeminen ärsyttää. Jokainen ratkaisu jolla pystyimme alentamaan tämän tyyppistä stressiä oli tervetullut meidän kotiin. Niinpä päätimme seuraavat asiat: Eteisessä pitää olla paaaaaljon säilytystilaa niin, että jokaisella on oma kaappi. Eteinen pitää olla valoisa ja siinä pitää olla ikkunaa, peilipintaa ja vaaleita seiniä. Eteisessä pitää olla niin paljon tilaa, että koko perhe voi heittäytyä laittialle makaamaan yhtä aikaa. Ja tältä lopputulos näyttää..

(Matto: Pappelina, Naulakko (saatu): Jollyroom / Alice & Fox, Jakkara: Ellos Home. Laatat: Abl-Laatat, Liukuovikaapit: Puustelli)

Kauhistelimme ensin valkoisen laatan valitsemista meidän eteiseen. Mehän olemme lapsiperhe. Tiesimme, että valkoinen väri tuo valoa, mutta samalla siinä näkyy kaikki likaiset kengänjäljet ja hiekat. Päätimme silti uskaltautua. Valitsimme valkoisen laatan jonka pinta on hieman elävä, eli se antaa anteeksi pienimmät liat. Täytyy myöntää, että imuroimme eteistä usein ja pesemme lattiaa vähintään kerran viikossa. Mutta se on sen arvoista. Lisäksi meillä on onneksi kura-eteinen alakerran sisäänkäynnillä, jota käytämme pahimpaan kura-aikaan. Valkoinen eteinen on hieman työläämpi pitää puhtaana, mutta raikkaus ja tilan tuntu on jokaisen imuroinnin arvoinen. Meidän eteisessä on myös Pappelinan valkoinen muovista tehty matto joka yhtälailla pysyy puhtaana pyyhkimällä märällä rätillä. Lisää tilan tuntua saamme sillä, että lapset ripustavat käyttövaatteensa esillä olevaan naulakkoon. En tiedä miksi, mutta meidän lapset eivät koskaan laita takkejaan henkareihin. Naulakko on puolestaan toiminut yllättävän hyvin. 

Eteisessämme on neljä isoa liukuovikaappia. Yhdessä kaapissa meillä on isot laatikot pipoille ja hanskoille. Niiden yläpuolella on hyllytilaa repuille, käsilaukuille ja tietokonelaukuille jottei ne lojuisi aina lattialla. (Todellisuudessa ne ovat silti osan ajasta lattialla ja kaapin hyllyt ovat tyhjillään. Heh.). Poiken takit ja ulkovaatteet ovat tällä hetkellä yhdessä kaapissa ja minulla ja isi-ihmisellä on omat kaapit takeille ja kengille. Parasta on kuitenkin se, että kaikkien kaappien kolme ylähyllyä on tarkoitettu kesällä talviulkovaatteiden säilytykseen. Kaikki meidän ulkovaatteet ovat siis eteisessä - aivan huikeaa. 

Meidän eteisessä on yhtälailla kuin meidän olohuoneessa lattiasta kattoon ulottuva ikkuna. Teimme ulkoporraskäynnin toiselle puolelle puuritilän joka hieman suojaa näkyvyyttä. Muuten meille sisälle näkisi ihan suoraan kadulta. Vaikka joku ehkä pääsee kurkistamaan meille sisälle, tämä iso ikkuna päästää eteiseen sitä meille tärkeää valoa. Ikkuna on myös kiva, silloin kun vilkutamme hyvästit esimerkiksi vieraille. 

Olemme todella tyytyväisiä meidän eteiseen. Pidän säilytysratkaisusta, väristä ja sen koosta. Joo, vähän siivoamista siinä on, mutta se on juuri täydellinen meille.

Mitä pidät meidän eteisestä? entä uskaltaisitko itse tehdä valkoisen eteisen?

-Såfin

PS. Lue myös lisää meidän eteisen tehosteseinästä

1 kommentti:

  1. Näyttää ihanan valoisalta ja toimivalta! Me aikoinaan kaivattiin eteiseen lisää tilaa ja toimivuutta joten tehtiin kylmä eteinen lämpimäksi sekä kaadettiin välistä seinää niin paljon kuin mahdollista. Iso ikkuna toi muuallekin asuntoon ihanasti lisää valoa, mutta täysin toimivaksi ja tarpeeksi tilavaksi ei tuollakaan ratkaisulla eteistä saatu. Haaveilen siis yhä isosta ja valoisasta eteisestä ja ihastellen vain huokaisen noin ihanien perään :)

    VastaaPoista