2019/02/18

Oura Ring kokemuksia

Oletko jo kuullut Oura:sta? Se on sormus joka käytännössä ajaa samaa asiaa kuin aiemmat ranne/kello-terveysmittaajat. Sormus lukee kehon viestejä kuten syketietoa, hengitystiheyttä, lämpöä, aktiivisuutta ja unenlaatua ja näitä voi tulkita kännykkäapplikaation kautta. Kun sormus on kerännyt tietoa riittävältä ajanjaksolta se tulkitsee tietoja ja antaa suosituksia esimerkiksi siitä tulisiko viettää keskivertoa rauhallisempi päivä tai esimerkiksi siitä, että keho on hyvin palautunut ja voi suunnata vähän rankempien treenien pariin. Sormuksen sisäpuolella on sensoreita jonka avulla se se kerää tarvittavat tiedot. Sormus synkkaa automaattisesti kännykän kanssa bluetoothilla ja jos yhteyttä ei ole saatavilla niin data säilyy sormuksessa n. 6 viikkoa. Sormus ladataan n. kerran viikossa asettamalla latauspisteen päälle joka on kytketty usb-liittimellä esimerkiksi tietokoneeseen. Itse olen aiemmin käyttänyt ranteeseen laitettavaa mittauslaitetta mutta se osoittautui valitettavasti pidemmän päälle häiritseväksi (oli tiellä, painoi yöaikaan jne) ja sen käyttö loppui muutaman kuukauden jälkeen. Ouraring puolestaan on ehkä vähän isompi kuin tavallinen sormus mutta ei suinkaan tiellä päivittäisessä käytössä.


Mitä olen ollut mieltä Ourasta  n. 2 viikon käytön jälkeen? Ensinnäkin täytyy sanoa, että applikaatio joka kerää dataa on todella helposti luettava ja se piirtää kerätystä tiedosta hyvin tulkittavia ja mielenkiintoisia käyriä. Kaikista eri lukemista voi käydä lukemassa lisätietoa helposti klikkaamalla ja näin saa myös selville onko omat lukemat viitearvojen sisällä. Lisäksi se antaa uusia lisävinkkejä joka päivä siitä miten dataa voi käyttää hyödykseen. Applikaatio saa siis minulta isot plussat. Tämän lisäksi arvostan sitä, että se kerää dataa niin pienen kapineen kautta. Ei siis tarvitse käyttää kelloa tai rannemittaria, vaan laite on "naamioitu" korun sisälle. Sormus on toki sormeen sopiva sillä kokoja on eri mutta koruksi ulkomuoto ehkä naisen käteen isohko. Minua se ei haittaa ollenkaan. Lisäksi on kivaa, että sormus voi olla kädessä missä vain. Treenatessa, suihkussa jne. Sen käyttöä ei kummemmin tarvitse miettiä. Suurin pettymys liittyy ehkä akun kestoon. Tällaisen "laitteen" lataaminen ei ehkä aina ole päällimmäisenä mielessä ja akku kestää vain viikon. Siitä huolimatta tykkään tästä tosi paljon.

On ollut todella mielenkiintoista seurata omia lukemia applikaation kautta. Minulle tuli yllätyksenä miten paljon askelia otan "tekemättä mitään". Kotona ja lasten touhujen perässä tulee juostua aika monta askelta päivässä niin, että keskimääräinen askelmääräni on n. 11000 vaikka teen istumatyötä. Lisäksi olin yllättänyt siitä, että nukun niin paljon (keskimäärin 7 ja 48 minuuttia). Olin yllättynyt sillä uskoin, että unieni keskiarvo olisi ollut melkein tunnin lyhyempi. Mielenkiintoista on ollut myös seurata omaa leposykettä ja todellista kalorikulutusta verrattuna omaan aktiivisuustasoon. On jännää nähdä miten pitkään mielenkiinto tätä kohtaan pysyy yllä. Nyt olen vielä ainakin todella innoissani lukemassa dataa puhelimen näytöltä useita kertoja päivän aikana.

Sain toiveita siitä, että kertoisin tarkemmin siitä mitä kaikkea dataa sormus tuottaa, joten palaan aiheeseen muutamien viikkojen päästä kun olen viisaampi.

Mukavaa ja tehokasta maanantaita!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ei mulla muuta, kun että huomasin, että sulla on tammikuulta 20 postausta!! :D Mä mietinkin, että sä kirjoitat paljon, mutta jessus! Itse saan aikaan juuri ja juuri postauksen per viikko :) Ihana, kun jaksat ja löydät aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. sille ei voi minkään kun on paljon sanottavaa eri asioista 😂 No ei, välillä olen kyllä miettynyt että tekisi hyvää jos vähän himmaisi.. ❤️

   Poista
 2. Tuo kuulostaa kyllä mielenkiintoiselle laitteelle ja kuinka kätevän kokoinen! Musta olisi mukava joskus tietää edes päivittäinen askelmäärä, mutta unimäärää en taitaisi uskaltaa katsoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä täytyy myöntää, että on ollut kohtuullisen jännittävää seurata kumpaakin. Kauhulla aina iltaisin tarkistan tuliko riittävästä askelia ja aamuisin sama juttu unen kanssa. :D

   Poista