2019/04/05

Perheen ruokavuosi - reseptikirja

Me saimme vähän aikaa sitten kotiin postissa ihanan reseptikirjan. Meidän perheen arjessa ruokasuunnitteluun jää harvoin liikaa aikaa ja kaikki apu - reseptikirjoista ihan sinne ruokaostosten kotitoimituksiin asti - on tervetullutta. Minä olen aina löytänyt inspiraation kuvista. Kun näen hienon kuvan pystyn helposti samaistumaan tilanteeseen ja kuvitella meidän perheen kyseiseen maisemaan. Siksi olin erityisen innoissan Perheen ruokavuosi-kirjasta joka sisältää huikean hienoja kuvia ruuista, lapsista ja eri vuodenajoista. Tämän reseptikirjan idea on myös ainutlaatuinen. Siinä on koottu yhteen kasvispainotteisia resepteja jotka mukailevat eri vuodenaikoja. Idea on monesta syystä todella kiva. Ensinnäkin resepteissä on tietenkin huomioitu kaupasta saatavat sesonkituotteet joka on sekä maun että ekologisuuden kannalta järkevää. Toiseksi jaottelu on myös lukijan kannalta todella kätevä sillä kirjaa voi selata järjestyksessä vuodenajan mukaan ja poimia suosikkinsa matkan varrelta..

Keväällä kirjassa on tietenkin reseptejä sekä vappuun ja pääsiäiseen - mutta niiden väliin mahtuu myös ihania koko perheelle sopivia kasvisruokavaihtoehtoja ihan normaaliinkin arkeen. Reseptit ovat helppoja eikä kovin aikaavieviä, mutta silti niissä on pientä uutta tvistiä. Kaikki reseptit ovat sopivia lapsille ja kokkailua kannustetaan tekemään yhdessä pienten lasten kanssa. Miten maistuisi esimerkiksi voikukkasmoothie? lupaan, että lapset ovat kiinnostuneita maistamaan sen jälkeen kun he ovat saaneet olla mukana poimimassa kukkia. Hihii..

Kirjassa on myös kivoja vinkkejä siihen miten pieniä lapsia voi innostaa erilaiseen kasvisruokailuun. Meidän perhe on lähtenyt kasvisruokapolulle entistä innokkaampana tänä vuonna, joten uudet ideat ovat todellakin tervetulleita. Olemme onnistuneesti saaneet lapset ennakkoluuloisesti maistamaan erilaisia kasviksia osana meidän yhteistä iltaruokaa. Välillä kokeilu on kannattanut ja välillä annokset ovat jääneet meidän pikkupojilla syömättä. Eikä se haittaa, näin se vain menee. Ideoita olen kuitenkin kaivannut lisää ja siksi olen peräänkuuluttanut juuri tällaista reseptikirjaa jonka avulla pääsisimme testaamaan vielä useampia kasvisruokia - muiden ideoimana mutta meidän toteuttamana.

Iso peukku Perheen ruokavuosi-reseptikirjalle meidän perheeltä. Tästä tulee olemaan todella paljon iloa vuoden ympäri.

-Såfin

/Arvostelukappale saatu/ 

1 kommentti:

  1. Nykyään on kyllä mahtavan paljon houkuttelevia koko perheelle sopivia reseptikirjoja. Ainut huonopuoli on, että niitä selaillessa väkisinkin meinaa iskeä nälkä :D

    VastaaPoista