2019/04/30

Pihahommia

Aloimme viikko sitten tekemään listausta tarvikkeista joita tarvitsemme meidän pihaprojektia varten. Viime kesänä teetimme ammattilaisella pihasuunnitelman joka meidän mielestä oli tosi hieno. Pohjatyöt teimme juuri ennen lumien tuloa viime talvena ja tänä keväänä meidän oli tarkoitus hoitaa istutukset ja muut pihaprojektit loppuun. Lähetimme listan tarvitsemistamme kasveista muutamaan eri taimitarhaan tarjoustpyyntö pyydellen ja saimme nopeasti vastaukset. Yhtäkkiä olimmekin valitsemassa tarjousta joka toimitti (melkein) kaikki pihakasvit kotiovellemme alle yhdessä päivässä. Huikeeta. Mutta sitten minulla iski paniikki. Ilman mitään sen tarkempaa kasvitieteellistä osaamista olimme aivan hukassa kasvien istuttamisen kanssa - pihasuunnitelmaa tai ei. Samana iltana meille toimitettiin iso määrä pieniä puskia, marjapensaita, maanpeittokasveja ja paljon muita tarvikkeita meidän autokatoksen eteen. Lähetin välittömästä avunpyyntöhuudon perheelle - tarvitsemme pikaisesti apua istutushommissa. 


Kaksi päivää myöhemmin aamun sarastaessa meillä oli pihatalkoot oikein isolla porukalla. Äitini toi mukanaan sopivat lannoitteet kasveille ja pihaan kannettiin kasa lapioita ja työhanskoja. Loppujen lopuksi meitä oli päivän aikana 11 aikuista auttamassa pihahommissa. (Siis kahden päivän varoajalla saimme avuksi pienen armeejan ihmisiä. Huikeeta.) Suunnittelin, että talkoot kestäisi koko päivän, mutta koska saimme niin paljon apua olimme valmiita tunnissa. Hihii.. Ystävät ja perhe ovat parhaita. Kahdestaan olisimme viettäneet projektin parissa useita päiviä. Kun saimme istutushommat mullanvaihtoineen ja kasteluineen valmiiksi grillasimme terassillamme makkaraa ja söimme pastasalaattia auringossa. Olin helpottunut. Nyt meillä on siis mustikkapensaita, rhodoja, viinimarjapuskia ja jopa kirsikkapuu maassa. En malttaisi odottaa, että ne kasvaisivat muutaman vuoden jotta näkisin miltä pihamme näyttää lopullisessa muodossaan.

Pääsiäisenä meidän isi-ihminen kokosi pikkupojille uuden trampoliinin ja sen eteen poijille tulee vielä pieni pelialue joka päällystetään tekonurmella. Koska olimme niin tehokkaita talkoopäivänä, jäimme vielä edistämään tekonurmialueen pohjatöitä hakemalla tasoitushiekkaa ja täryttämällä alueen yhdessä kavereidemme kanssa. Rakensimme illalla myös jyrsijäsuojat puihin ja leivitimme kuoriketta puskien . Saimme yhden päivänä aikana tehtyä monen viikon verran pihahommia. 

Kiitos talkooväelle kaikesta avusta!

-Såfin

PS. Meidän isi-ihmisellä oli rekisteröitynyt huikeat 36.000 askelta meidän talkoopäivälle.. :O

1 kommentti:

  1. Mäkin olen yrittänyt tässä remppailla pihaamme valmiiksi jo ensi kevättä varten kovalla vaivalla. Raivasin uudet istutuspenkit repimällä puita edestä ja ottamalla kannot vielä kantojyrsimellä pois. Vihdoin rupeaa näyttämään siltä, että ensi vuonna saa helposti istuteltua helposti kukkia ja muita istutuksia. Teillä on todella hienon näköinen puutarha ja miljöö!

    VastaaPoista