2019/04/24

Piiiitkä pyhä

Me naureskelimme jo sunnuntaina, että tuntuupa tämä loma pitkältä. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että vietämme harvoin lomapäiviä näin kotona hääräten ja tehden asioita niin, että oma koti toimii tukipisteenämme. Meidän pääsiäisen "todo"-lista oli pitkä ja tiesimme jo etukäteen, ettei ihan kaikelle olisi aikaa. Iltaisin olimme syömässä sekä vanhempiemme että ystäviemme luona joten pääsiäisherkuttelulta emme välttyneet. Kaikki olivat loihtineet niin hienot ruuat, ettei juuri seisty itse keittiössä koko loman aikana. Pojat saivat vielä viikonloppuna virpoa ja herkutella suklaamunilla eikä muutamaa treeniä lukuunottamatta edes käyty nostattamassa sykettä. Sen sijaan puuhastelimme kyllä kotona väsymiseen asti. Kaivoimme ja putsasimme pihaa, rajasimme istutusalueet nurmialueista ja kasasimme pojille trampoliinin. Pesimme myös meidän kiviaitaa ja järjestelimme rakennusprojektin ajalta jääneitä tavaroita parempaan järjestykseen myyntiä varten. Yhtenä päivä innostuimme myös pesemään ikkunoita. Kun haluaa valoisan kodin, sillä on myös haittapuolensa - suuria ikkuniota pestessä mietin oliko tämä kaikki sen arvoista. Totesin nopeasti, kyllä on!

Vaikka saimme paljon aikaiseksi kotona, meidän päivät täyttyi myös kivoista retkistä, kavereista ja perheestä. Kävimme silittämässä karitsoja, seikkailimme Oittaan Angry Birds puistossa, kävimme Kiasmassa ensimmäistä kertaa koskaan ja patikoimme myös Kuusiluodon ja Lammassaaren ympäri. Joka puolella oli paljon ulkoilijoita ja hieno sää oli kuin piste i:n päälle. Mietin mielessäni miten paljon energiaa kaikki varmasti sai tästä pitkästä lomasta. Meidän esikoisella on jo ihan ruskettunut naama ja minä huomasin eilisen jälkeen, että poskipäät punotti nukkumaan meneessä. En edes tajunnut, että olisi pitänyt käyttää aurinkovoidetta jo. 

Näin hienoilla säillä olisi tehnyt mieli lähteä jo veneilemään, mutta tähän hätään emme saaneet laskettua venettä vesille. Sen lisäksi olisi ollut hienoa päästä aloittamaan istutustyöt pihallamme, mutta kaikki vaatii tietenkin paljon valmisteluja ensin. Vähän niin kuin kodin rakentaminen, se tapetointi ja huonekalujen asettelu on se viimeinen silaus, ihan sama kuin pihalle kasvit. Uskoisin kuitenkin, että ensi viikonloppu vierähtää pitkälti istutushommissa ja parin viikon päästä saamme jo nurmikonkin paikoilleen. Tämän jälkeen talomme näyttää jo paljon valmiimmalta. Jee!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti