2019/04/09

Synttärijuhlat Ateneumissa

Me vietämme isi-ihmisen kanssa samaan aikaan keväästä kummankin syntymäpäiviä. Vaikka jotkut sanovat, ettei enää näin aikuisena ole syytä juhlia synttäreitä niin me olemme eri mieltä. Jos ei muuta, niin synttärit ovat hyvä syy koota perhe samaan paikkaan ja viettää aikaa yhdessä. Olemme siis joka vuosi järjestäneet lähiperheelle juhlat jossain muodossa. Joskus olemme kokoontuneet brunssin merkeissä ja joskus olemme järjestäneet pienimuotoiset juhlat kotonamme. Tänä vuonna halusimme tehdä jotain vähän erikoista. Päätimme panostaa kulttuuriin josta emme muuten pääse nauttimaan kovin paljon meidän vauhdikkaassa arjessa. Miettiessämme paikkaa juhlille tajusin, ettei meidän pojat esimerkiksi koskaan olleet käyneet Ateneumissa. Tilanne oli korjattava. Päätimme yhdistää museokäynnin sekä seurusteluhetken Helsingin hienoimpaan museoon, Ateneumiin. Varasimme pitkän pöydän Ateneum Bistro:sta ja tarjoilut toteutettiin "afternoon tea"-hengessä. Paikalle saimme lähiperheemme isovanhemmista siskojeni vauvoihin asti ja istahdimme pitkän pöydän ääreen nauttimaan herkuista..


Me muut söimme fetapinaattipiirasta, mustaherukkasuklaakakkua ja macaroonseja kun taas lapset puolestaan tyytyivät perinteisempiin herkkuihin ja nautiskeli kanelipullista ja mehusta. Meitä viihdytti teehetken aikana tietenkin meidän pikkupojat sekä siskojeni vauvat.  Kun herkut oli nautittu, osa meidän isosta porukasta lähti tee-hetken jälkeen kiertämään Fratisek Kupkan värikästä taidenäyttelyä Ateneumin ylimpään kerrokseen. Ihastuin itse moneen geometriseen tauluun hänen näyttelyssä. Lapset tykkäsivät alkuun katsoa tauluja ja ihmettelivät naureskellen sitä, miksi kaikissa tauluissa olivat "nakuja" ihmisiä. He kiersivät näyttelyä nopeammin kuin me muut ja isi-ihminen lähti edeltä vielä kiertämään perusnäyttelyä heidän kanssa. Perusnäyttelyssä he eivät enää jaksaneet keskittyä ja museotäti joutui sanomaan meidän esikoiselle siitä, ettei esineisiin saisi koskea. Esikoisemme ihmetteli asiaa ja sanoi tätille "mutta sehän on vain kiveä". Hahaa..  Tämä taisi olla ensimmäinen museo jossa ei saanut koskea tai leikkiä esillä olevilla tavaroilla. Lastenmuseot ovat sitten erikseen. Minusta on kuitenkin kivaa, että he ovat nyt vierailleet kunnollisessa museossa ja me aikuiset saimme siinä samalla myös nauttia vähän kulttuurista.

Tällaisissa merkeissä me vietimme meidän synttärit tänä vuonna. Ilta oli oikein onnistunut ja hauska! 

-Såfin 

2 kommenttia:

  1. Hienon paikan keksitte juhlillenne! Mä oon sitä mieltä, että aina on syytä juhlaan, etenkin syntymäpäivinä :D

    VastaaPoista
  2. Mahtava idea, kiitos teille vierailusta! Jaan päivityksesi myös Ateneumin Facebookiin – se ilmestyy sinne tiistai-iltana 16.4. P.S. Meillä voi myös järjestää lasten synttäreitä Skissi-kissan kanssa: https://ateneum.fi/lasten-synttarit-skissi-kissan-kanssa Terv. Anna / Ateneum

    VastaaPoista