2019/04/18

10 vinkkiä kivaan pääsiäiseen lasten kanssa

Me vietämme poikkeuksellisesti pääsiäistä täällä meidän kotikaupungissa Helsingissä. Monena vuonna olemme olleet reissussa pääsiäisenä ja siksi tuntuu erityisen kivalta taas olla täällä kotona pääsiäispuuhissa. Siitä on pitkä aika kun viimeksi etsin pääsiäistapahtumia pääkaupunkiseudulta tai selasin reseptikirjaa kohdasta pääsiäinen. Kivaa. Meidän "haavelista" pääsiäiselle on pitkä - luultavasti liian pitkä neljälle päivälle - mutta ajattelin koota tähän kirjoitukseen meidän perheen parhaan vinkit kivaan pääsiäiseen lasten kanssa. Tekemistä ei kumminkaan saa olla liikaa, vaan aiomme myös viettää suuren osan ajasta yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Lisäksi olisi kiva jos jaksaisi olla myös aikaansaava täällä kotona. Pidemmittä puheittta: tältä näyttää meidän 10 kohtainen vinkkilista kivaan pääsiäiseen..


1. Etsi lähistöltä kiva kotieläintarha ja käy silittämässä vastasyntyneitä karitsoja. Meidän lähistöllä on mm. Falkullan ja Haltialan kotieläintilat. Nämä ovat lapsiperheiden suosimia kohteita, joten kannattaa varata vierailulle hyvin aikaa.

2. Korkeasaari on taas pääsiäisen ajaksi muuttunut pääsiäissaareksi. Siellä lapset ovat ainakin aiempina vuosina saaneet kasvomaalauksia ja päässeet suorittamaan pääsiäisaiheisia tehtäviä. 

3. Kierrä Lammassaari tai Seurasaari. Seurasaaressa poltetaan tietenkin pääsiäisenä perinteinen kokko joka varmasti on näkemisen arvoinen. Lammassaari puolestaan on rauhallisempi vaihtoehto ulkoilulle, paikka jossa lapsille riittää tutkimista kokonaiseksi päiväksi. Huom! omat eväät mukaan.

4. Kaiva esille hyllyssä pölyttyvä reseptikirja ja toteuta mieluinen pääsiäisherkku. Jos et löydä kivaa vaihtoehtoa tässä voisi olla pari kivaa vaihtoehtoa: hauskat pupupullat tai herkullinen suklainen pääsiäiskakku5. Kutsu kavereita tai sukulaisia jakamaan leipomus kanssasi. Yhdessä on mukavampaa. Netistä löytyy myös suolaisia vaihtoehtoja pääsiäisherkuille, joten ehkä kutsutkin kaverit kivalle pääsiäislounaalle?6. Ennen kavereiden tai sukulaisten tuloa on oiva tilaisuus hoitaa se yksi siivousjuttu joka on ärsyttänyt sinua pitkään. Meillä tämä juttu on ikkunoiden pesu. Se onkin vähän isompi projekti, mutta ajattelimme aloittaa sen pääsiäisenä. Lopputulos palkitsee ja voi olla oikein tyytyväinen omaan saavutukseen. Näin koko pääsiäispyhä ei mene pelkästään "huvitteluksi".
7. Askartele lasten kanssa vaikka pääsiäismunaviiri. Se on helppo totetuttaa kotoa löytyvistä askartelupapereista. Me teimme muutama vuosi sitten hauskan kuosiset pääsiäismunat teipeillä. 

8. Käy koko perheen kanssa elokuvissa. Me ajattelimme tänä viikonloppuna käydä katsomassa ihastuttava Dumbo-elokuva joka oli yksi minun suosikeista pienenä.

9. Liikkumistakin olisi kiva keretä harrastamaan. Meidän todo-listalla on ainakin koko perheen pääsiäisjooga. Lapset saavat pukeutua pääsiäishahmoiksi ja laitamme jumppamatot koko perheelle telkkarin eteen. Hihii..

10. Kirjoittakaa yhdessä pääsiäissatu. Meidän lapset ovat innokkaita kirjoittamaan satuja ja toistaiseksi niissä on seikkailut pahat monsterit ja örkit. Ajattelin tänä vuonna haastaa lapset tekemään pääsiäissadut. Lopulta koristelemme sivut yhdessä.

Meidän perhe aloittaa tämän myötä nyt lomailun ja palaamme takaisin blogin ääreen pyhien jälkeen. Oikein kivaa pääsiäistä sinulle ja sinun perheelle. 

- Såfin

PS. Bonusvinkki: Pääsiäisenä on kiva jakaa vaikka viinipullo ja muutama juustopala sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan - tämä on ainakin meidän suunnitelma. Hihii..

1 kommentti:

  1. Loistavia vinkkejä, kiitos! Me tapaamme sukulaisia&ystäviä. Kokkailemme pääsiäisheekkuja, maalaamme munia. Loistava sää houkuttaa ulkoilemaan, Korkeasaari olisi hyvä vaihtoehto!

    VastaaPoista