2019/04/12

Virpomisoksat kierrätyshengessä

Virvon varvon tuoreeks terveeks.. THE viikonloppu on taas täällä. Tällä viikolla meillä askarrellaan virpomisoksia poiketen aiemmasta: valitsimme linjauksen olla ostamatta mitään uutta oksia varten. Sanotaan vaikka, että virpomisoksamme ovat tänä vuonna toteutettu kierrätyshengessä. Vaikka virpomisoksat ovat kauniita  niihin ostaa myös paljon kaikkea turhaa. Päätimme siksi tänä vuonna askarrella virpomisoksat kotoa lyötyvistä materiaaleista. Olemme ottaneet esille mm. vanhoja askartelupapereita, värikkäitä helmiä, ylijäämäservettejä ja hyödynnämme myös muita materiaaleja jotka muuten olisivat joutuneet roskiin. Meidän virpomisoksat näyttävät siis tänä vuonna hieman erilaisilta. Sopivasti meidän esikoisella oli koulussa tällä viikolla myös ekologisuus-viikko ja he ovat puhuneet paljon kierrättämisestä, jätteiden lajittelusta ja muutenkin esimerkiksi ruokahävikin pienentämisestä. Sen jatkeena on on ollut erityisen kivaa, että lapset ovat olleet mukana ideoimassa ja keräämässä virpomisoksiin materiaalit meidän kotoa..


Meidän lapset ovat aina olleet innokkaita virpomaan, mutta kovin montaa oksaa he eivät jaksneet askarrella. Tänä vuonna myös me vanhemmat osallistuimme perheen yhteiseen virpomisoksa-työpajaan ja teimme hienot oksat meidän virpojille. Löysimme oksiimme mm. eripari servettejä, paperipillejä (joita oli vain muutama kappale jäljellä kaapissa), koristelukukkia jotka olivat jääneet yli meidän häistä (!!), värikkäät paperilautaset jotka olivat menossa roskiin, puuhelmiä jotka eivät oikeastaan muuten enää kiinnosta meidän poikia sekä usko tai älä, mutta löysin myös vanhoja sulkia pääsiäislaatikosta. Osan höyhenistä olin ottanut talteen aiempien vuosien oksista ja löysin jopa yhden avaamattoman paketin. Kannatti penkoa kaappeja. Sen olen kuitenkin päättänyt, että emme enää osta sulkia pääsiäisoksia varten. Keksimme kyllä muita vaihtoehtoisia koristeita tulevaisuudessa.

Lopuksi harjoittelimme virpomislorua, joka loppujen lopuksi oli vähän erilainen kuin mihin olemme tottuneet:

"Virvon varvon, 
tuoreeks terveeks, 
tulevaks vuodeks,
PIZZA mulle
palkka sulle"

Tartu sinäkin haasteeseen - kerää virpomisoksiin materiaalit kotoa ostamatta mitään. Ihan varmasti löydät paljon materiaaleja joita voit hyödyntää.

Hauskoja virpomishetkiä!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Me mentiin samalla teemalla, sillä jotenkin en vain jaksanut tai muistanut kaupasta mitään katsoa. Upeat ja värikkäät oksat saatiin silti tehtyä ja sulkiakin löytyi laatikoiden pohjalta yksi kerrallaan. Kartongista sai muuten oksiin kauniita ruusuja! :)

    VastaaPoista