2019/05/02

Vappufiilis

Jaahas. Siinä vierähti vappu. Hih. Meillä on ollut tapana viettää sekä vappuaattoa että vappupäivää yhdessä lasten kanssa. Nämä pari päivää ovat siis olleet meidän perheelle "rankkaa juhlimista" aamusta iltaan. (Siis serpentiinien puhaltamista ja siman juomista). Tänä vuonna vietimme vappuaattoa ystäväperheen kanssa meidän luona. Lapset olivat pukeutuneet naamiaisasuihin ja me aikuisetkin hassuttelimme vähän asuvalintojemme kanssa. Ilta pyöri hyvän ruuan ja vilkkaan keskustelun ympärillä. Lapset leikkivät jo niin hienosti keskenään, että välillä ihmettelemme minne se aika katosi. Siellä ne jo pyörivät keskenään ulkona pelaamassa jalkapalloa ja pomppimassa trampoliinilla. Me aikuiset huutelimme kierrosten välillä kutsuja terassin ovesta: "Syömään" ja pian punaposkiset vapunviettäjät liittyivät seuraamme pöydän ääreen kunnes lautaset olivat tyhjentyneet ja taas  sai lähteä ulos pihalle leikkimään.. 

Vappupäivänä meidän perinteisiin kuuluu vappupicnic. Tänä vuonna säät suosivat ja päätimme porukan kanssa suunnata Kaivopuistoon nauttimaan yleisestä vapputunnelmasta. Olimme paikalla suhteellisen ajoissa ja löysimme huippupaikan pieneltä kukkulalta joka oli juuri sopivasti tuulensuojassa. Päivän aikana meidän picnic-porukka kasvoi oikein isoksi ja vilttimeri laajeni peittämään oikein suuren alueen. Meidän porukkaan kuului pääosin perheellisiä mutta paikalla kävi myös kääntymässä lasten isovanhempia ja heidän tuttuja. Lapset saivat värjätä tukat punaisella spray-värillä ja ampua "paukkuserpentiiniä". He tutkistelivat ympäristöään ja löysivät jopa tämän kesän ensimmäisen leppäkertun. Ainut haittapuoli oli se, että kalliolla oli harmittavan paljon lasinsiruja edellisen päivän juhlijoilta. Vaikka itse yritin siivota meidän lähialueen puhtaaksi roskista ja lasinsiruista lapset löysivät myös vaarallisesti rikkoutuneet pullonkaulan kivien välistä. Onneksi ei sattunut mitään.

Minusta vappu on aina tosi hyväntuulinen juhla. Lapset nauttii ja aikuiset ovat iloisella tuulella. Naureskelimme erilaisille hahmoille ja kävimme katsomassa tanssilavaa keskellä kaivopuistoa. Kun päivä tuli päätökseen olimme koko porukka aivan todella uupuneita. Nukuimme tunnin mittaiset päiväunet ja heräsimme vasta kuudelta. Olin varma, että menettäisimme yöunet tämän takia - mutta ei. Lapset olivat jälleen syvässä unessa kello 21. On tämä vapun juhliminen ranccaa.. hihii.

Miten teidän vappu meni?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti