2019/08/26

Suurperheen rapujuhlat

Yksi meidän alkusyksyn kohokohdista oli menneen viikonlopun kokoontuminen meidän mökillä Tampereella. Erityistä näitä juhlista teki sen, että paikalle oli tulossa koko suurperhe viettämään perinteisiä rapujuhlia. Suurperheellä tarkoita sekä minun että isi-ihmisen vanhempia ja minun siskoja perheineen. Me saavuimme mökille jo perjantaina töiden jälkeen ja kastuimme oikein reilusti kun siirryimme yhteysveneellä saareen. Onneksi Mummon tekemä lämmin nachovuoka lohdutti ja lämmitti. Loput porukasta saapui lauantaina ja sää kääntyi yllättäen kunnon kesäsääksi. Avasimme kokonaan mökkimme lasiseinät järvelle päin ja katoimme pöydät valkoisilla pöytäliinoilla ja asettelimme ravut kauniisti esille suureen kulhoon. Katossa roikkui värikkäät valot ja lapset leikkivät isoilla ravunmuotoisilla ilmapalloilla. Tunnelma oli katossa..

Meidän porukkaa viihdytti perheen serkukset - kaksi vuoden ikäistä ja meidän 5- ja 7-vuotiaat pojat. He pomppivat kaikki yhdessä trampoliinilla, leikkivät kukkuu-leikkiä, ajelivat pikkuautoilla ja nautiskelivat kaikesta saamastaan huomiosta. Se oli sellainen melkein hallittu kaaos. Ennen varsinaista ruokailua koitimme myös suppailua ja ammuimme maalitauluun jousipyssyllä ja ilmakiväärillä. Pojat kävivät myös kalastamassa. Oli superkivaa, että pystyimme nauttimaan ulkoilmasta ja mökkisaaremme maisemista. 

Se mikä erityisesti jäi mieleen hyvän porukan ja tunnelman lisäksi oli meidän rapupöydän tarjoilut. Kokkailuun ja esivalmisteluihin oli osallistunut moni. Eri suuruisissa ja värisissä kulhoissa oli mm. kantarelli-papusalaattia, itsetehtyjä lihapullia, lakka-leipäjuustosalaattia, lämminsavulohta, juustoleipäsiä, kukkakaalikeittoa, digestiivi-tuorejuusto muffinsseja ja jälkkäriksi oli sitruunapannacottaa. Söimme pitkän kaavan mukaan ja lopuksi kävi niin, ettemme edes jaksaneet syödä kaikkia rapuja. Heh. Loppuilta menikin rennosti saunoessa ja paljussa makoillessa. Meillä oli tosi hauska ja vauhdikas viikonloppu. Kiitos koko juhlaväelle.

Oletko sinä viettänyt tänä kesänä rapujuhlia?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Ihana, kun on iso perhe kenen kanssa viettää ihanaa aikaa! <3

    Meillä ei vielä ole ollut rapujuhlia, mutta jotkut pienet varmaan mökillä vielä pidetään. Varmaan vain oman perheen kesken.

    VastaaPoista