2019/08/07

Talvipuutarha ja Ruusutarhan väriloiste

Uskokaa tai älkää, mutta minä en koskaan ole käynyt Talvipuutarhassa - paikka jossa melkein jokainen Helsinkiläinen ja pääkaupunkiseutulainen joskus on käynyt. Olen ajanut satoja kertoja ohi ja joka kerta olen vilkaissut kaunista ruusupuutarhaa ja kaunista vanhaa lasirakennusta kukkulan päällä. Kertaakaan en ole saanut aikaiseksi vierailla siellä. Sama juttu meidän lasten osalta. Hekään eivät tienneet mikä Talvipuutarha on. Tänä kesänä päätimme muuttaa asiaa. Otimme tehtäväksemme löytää aikaa päivävierailulle. Talvipuutarha on avoinna vuoden ympäri ja lasitalon sisällä voi kylmemmälläkin kaudella ihailla eksoottisia kasveja ja kaktuksia. Sen edessä sijaitseva ruusupuutarha on kuitenkin parhaimmillaan näin keskikesällä ja siksi halusin ehdottomasti päästä sinne nyt. Yhtenä aurinkoisena päivänä pysäköimme automme Talvipuutarhan viereen ja astuimme sisään alueen porteista..

Minä olin heti aivan myyty. Tajuan nyt miten paljon rakastan ruusuja. Etenkin silloin kun niitä on paljon ja sitä niitä todellakin oli Talvipuutarhassa. Puutarhaa ympäröivällä kävelyreitillä oli tuhansia kukkivia ruusuja ja paljon eri lajikkeita. Punaisia, vaaleanpunaisia, persikanvärisiä ja keltaisia ruusuja. Niin kaunista. Pyysin poikia pysähtymään ja haistamaan kukkia. Niin he tekivät, välillä nauraen ja välillä huokaisten ruusujen ihanaa tuoksua. Monet vierailijat istuivat penkeillä vain ihailemassa tunnelmaa. Meidän pojista ei ole sellaiseen, mutta kävelimme (ja juoksimme) puutarhassa edestakaisin. Siellä oli tietenkin myös paljon pörriäisiä ja mehiläisiä yhtälailla nauttimassa kauniista kukkaloisteesta. Pojat hassuttelivat menemään ja olivat sillä hauskalla villillä tuulella joka yleensä valtaa heidän kun vierailemme uudessa paikassa.

Vaikka en millään olisi saanut tarpeekseni tästä ihanasta ulkopuutarhasta meidän oli kuitenkin aika siirtyä sisätiloihin. Sisällä oli hieman trooppisempi ilma ja katselimme siellä hauskoja piikikkäitä, karvaisia ja oudonmuotoisia kaktuksia ja muita kasveja. Minä rakastuin ihanaan viherkasviseinään jonka olisin voinut tuoda kotiin. Hihii.. Rakennuksen sisällä oli paljon istumapaikkoja ja pieniä pöytiä ja oikein harmittelin, ettei meillä ollut omia eväitä mukana. Jotenkin oletin, että tällaisessa paikassa olisi ollut kahvila. Sitä täällä ei ollut, mutta olimme silti supertyytyväisiä vierailuumme. Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä paikasta tosi paljon ja voisin kuvitella meneväni tänne rahoittumaan esimerkiksi juuri talvella. 

Oletko sinä käynyt Talvipuutarhassa viimeaikoina?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti