2019/08/22

Omenachutney

Mietitkö sinäkin mitä kaikkea tämän syksyn omenoista voisi tehdä? Minun vanhempien pihalla kasvaa viisi suurta omenapuuta ja tämä omenakausi on heillä ollut todella hyvä. Puut ovat täynnä hedelmiä ja vanhempani tietenkin halusivat lahjoittaa ison määrän omenoita meille. Osa omenista kuluu ihan sellaisenaan, mutta lopulle piti keksiä suunnitelma. Viime vuosina olen tehnyt sekä piirasta, hilloa ja keittänyt omenamössöä ilman mitään lisättyä sokeria. Tänä vuonna kaipasin uusia ideoita. Kyselin siksi teiltä instagramissa mitä kaikkea kivaa omenoista voisi tehdä ja sain paljon vastauksia. Yksi niistä oli kuitenkin erilainen ja minulle uusi tuttavuus - Omenachutney. Omenachutney on makeahko hillokastike joka toimii hyvin esimerkiksi liharuokien kanssa tai miksei vaikka juuston kaverina. Olin innoissani tästä ja päätin heti kokeilla. Ai että tästä tuli hyvää. Suosittelen kokeilemaan jos kaipaat uusia makuelämyksiä..




Omenachutney (n. 1,5 ltr chutneyta)

1 kg omenoita
1 sipuli
1 keskivahva chili
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
1 dl hillosokeria

Tee näin: Kuori ja pilko omenat pieniin lohkoihin. Pilko ja kuori sipuli ja chili sekaan. Lisää mausteet ja fariinisokeri ja raasta mukaan myös valkosipuli ja inkivääri. Peitä ainekset vedellä ja keitä n. 10 minuuttia, kuitenkin niin että omenapalat säilyvät kutakuinkin ehjinä. Lisää hillosokeri ja keitä vielä toiset 10 minuuttia. Purkita chutney lasipurkkeihin kun seos vielä on kuumaa. Säilytä jääkaapissa. (Alkuperäinen resepti löydetty täältä)

Mitä kaikkea kivaa sinä teet omenoista?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti