2016/02/28

Muuhailua

Ei, otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä, meillä nimittäin "muuhaillaan". Tämä on meidän esikoisen pari vuotta sitten lanseeraama termi muovailuvahalle ja sen jälkeen olemme ottaneet tämän sanan ihan arkiseen käyttöön. Aina joskus meidän ihanan reippaat lapsukaiset istuvat hiljaa ja keskittyvät kehittämään taiteellista puoltaan. Piirtäminen on yksi aika takuuvarma ajanviete meidän kodissa, mutta sen rinnalle on viimeaikoina noussut myös muovailuvahalla taiteleminen. Jopa meidän 2-vuotias tykkää nykyään pyöritellä erivärisiä palloja, kun taas meidän 4-vuotias osaa työstää muovailuvahasta vaikka minkälaisia monstereita..

Vaikka tällaisen session jälkeen on aika paljon siivoamista on ihanaa istua paikallaan ja keskittyä luomiseen. Sitten kun vielä osaisi olla stressaamatta. Tiedätte ehkä nämä kommentit: "hei älkää sotkeko kaikkia värejä keskenään".."hei ei murusteta kaikkea ihan pikkumurusiksi".. "hei..".. "hei..". Joudun välillä pysähtymään itsekin: niin hei nyt oikeasti vaan itsellesi, ota vähän rennommin! Hahaa.. Mutta, aina ei ole helppoa olla se rento taiteellinen mutsi joka ei piittaa sotkuista tai pilaantuineista muovailuvahoista. Minulta se vaatii yleensä yhden pii-itkän ja syvän hengitystuokion ja sitten pienen skarppauksen. Muovailuvahaa saa lisää kaupasta ja siivoaminen on oikeasti vain siivoaamista!

Mitkä ovat teidän "vähän rauhallisemmat" suosikkipuuhat lasten kanssa? Piirtäminen, muovailu, hamailu, askartelu, vai jokin muu..?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Mä rakastan muovailuvahaa, koska lapset rakastaa sitä. Mutta mä myös inhoon sitä, koska mä en voi sietää sitä värien yhteen sekottamista :D Ja tosiaan. Ne murut :D Siihen olen kyllä keksinyt oivan keinon (mikä on kyllä ehkä vähän rahasyöppö), imuri on oiva väline muovailuvahojen siivoamiseen. Suurimmat toki käsin, mutta ne kaikki murut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - sama juttu täällä inhotus siivoamista kohtaan mutta rakkaus sitä kohtaan koska se on lapsista niin kivaa :) Imuriin tai roskiin ne muruset meilläkin menee. Nää on outoja juttuja, parempi olisi vaan aina laittaa silmät kiinni ja antaa lasten toteuttaa itseään. Hahaa..

   Poista
 2. Hih, mä katsoinkin jo että onpa teillä ihanan fressiä muovailuvahaa <3 :D
  Meillä kyllä tykätään muovailla ja piirustella mutta enemmän ovat kyllä "toiminnan" tyyppejä nämä meidän lapset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, syylinen on paljastui! :D Meilläkin ollaan kyllä oikeastaan enemmän toiminnan tyyppejä, mutta joskus harvoin kun he istuvat paikoillaan minä nautin suuresti <3 Hihii..

   Poista
 3. Meillä lapset saa todella helposti innostumaan rauhallisemmistakin puuhista ja joka päivä vaihdellen sellaista harrastetaankin. Mä olen tässä vuosien saatossa oppinut jupisemaan sotkusta vain sisään päin. Etenkin sormivärit on sellaiset, että sitä hiljaista jupinaa on ja paljon :D Lasten iloa ja ylpeyttä kättensä töistä katsellessa se siivous lopulta tuntuu kuitenkin aika pieneltä jutulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teillä lapset istuvat välillä paikoilllaan. Meillä tämä on melkoisen harvinaista puuhaa, mutta nautimme kyllä kun hetki koittaa! :) Mä haluaisin olla yhtä rento kuin sinä näissä asioissa ja välillä onnistunkin mutta sormivärit ovat kyllä toinen tarina. Usein pystyn aika hyvin hillitsemään komentojani, mutta sormivärit... ou nou..! Kerran suojasin meidän kylppärin valkoiset kaakelit kokonaan sanomalehdillä ja silti olin ihan hermo kireenä siinä tilanteessa kun lapset "sottailivat".. hahaa.. :)

   Poista
 4. Kivat kuvat. :)
  Meillä ei enää muovailla muovailuvahalla, vaan taikahiekka on nyt se juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Olen muuten kuullut, että taikahiekka olisi vähän siistimpää puuhaa kuin muovailu. Pitäisi ehkä koittaa..

   Poista
 5. Meille on rantautunut muovailuvahaa vasta viime jouluna, että täältä se todellinen nipo löytyy ;D Aku kyllä tykkää kovasti ja muovailee itsekseen melko pitkiäkin aikoja, yleensä silloin kun Iivo on päikkäreillä.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa!! No et ole yksin asian kanssa. :D Nuo vanhemmat tyypit osaavat kyllä jo muovailla vähän "siivommin".. Mutta nuo meidän nuoremmat taas.. öö.. ei todellakaan!! <3

   Poista