2016/02/01

Terveisiä Visbystä!

Sain tilaisuuden vierailla Gotlannin Visbyssä viime viikolla työasioissa. Viivyin siellä kolme yötä ja tämä on itseasiassa pisin aika jonka olen ollut erossa meidän nuorimmaisesta tyypistä. Tajusin miten pitkältä ajalta tämä on hänestä tuntunut - häntä jopa vähän ujostutti kun kohtasimme lentokentällä kun palasin takaisin kotiin. Voi eeih.. onhan kolme päivää pitkä aika ilman omaa äitiään. Noh, tämä pieni äiti-ikävä ei ole syy miksi päädyin kertomaan teille tästä reissusta, vaan siksi että halusin vinkata teille hyvästä kesäreissukohteesta, jos sellainen siis on hakusessa. Visby on siis kertakaikkiaan aivan todella kaunis paikka.. Vanhaa Visbyytä ympäröi vanha kivimuuri ja odotin jotenkin sen näyttävän aivan samalta kuin muut pohjoismaiset vanhat kaupungit, mutta olin väärässä. Talot ovat pääosin kiveä ja siellä on todella paljon keskiajan historiaa, ritaritarinoita ja muita jänniä asioita koettavana. Itse sain osallistua mm. keskiaikaiseen iltajuhlaan pukeutuneena aikaan sopivaan asuun, vierailla maaseudulla lampolassa ja perinteisessä Gotlannin juomaa valmistavassa tehtaassa. Yhtenä iltana meille oli jopa järjestetty kaupunkisuunnistus. Siis kyllähän me töitäkin tehtiin.. hahaa.. 

Tiesittekö (tai muistitteko), että Peppi Pitkätossun talo on Gotlannissa? Siellä en kerennyt vierailla tällä kertaa ja samalla päätin, että tulemme joko tänä tai seuraavana kesänä matkustamaan perheen kanssa Gotlantiin: kokemaan nämä kaikki ritaritarinat, rannat ja tietenkin tämän punatukkaisen satuhahmon kodin. Ja sitten tietenkin valokuvaamaan näitä kauniita maisemia muulla kuin pelkän iphonen kameralla.. Odotan jo tätä perhereissua todella paljon, vaikka emme vielä edes ole lyöneet aikataulua lukkoon!

Onko Gotlanti tuttu saari? Oletteko käyneet perheen kanssa siellä?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Oi, Visbyy♥ Me ollaan miehen kanssa monta kertaa puhuttu, että pitäisi käydä vaan vielä ei olla saatu aikaiseksi. Ollaan kyllä miehen kanssa molemmat käyty lapsena Peppi Pitkätossun talossa kiilattavina eli ainakin silloin siellä ei useimmat paljoakaan kiltisti jonotelleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visby vei kyllä sydämeni! <3 Minäkin muistan hatarasti Pepin talon omasta lapsuudestani ja haluaisin tietty ehdottomasti viedä omatkin lapset sinne!

   Poista
 2. Näyttää kauniilta <3 ja aika kuules upeita kuvia iphonella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä kaunista! <3 Ja kiitos, kyllä iphonellakin jotain kuvia saa otettua. Ehkei aina pitäisi yrittää olla perfektionisti..?!

   Poista
 3. Näyttää todella kauniilta ja kivalta paikalta!<3 Heti tuli sellainen salaperäinen tunne :D Mäkin haluun tuonne ehdottomasti käymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kylläkin käymään! <3 Siellä oli kyllä juuri tuollainen salaperäinen tunnelma. Pienet prinsessat viihtyisi varmasti siellä :)

   Poista