2016/02/14

Sisälumileikit

Sori tuosta otsikosta, en keksinyt parempaa. Halusin oikeastaan kirjoittaa teille lasten ihanasta mielikuvituksesta. Se jokin kipinä joka saa heidän yhdistelemään asioita monimutkaisiin ja suloisiin leikkeihin. Mistä ne kaikki ideat tulevat? Keneltä ne on opittu? vai ovatko heidän ideat jotenkin synnynnäisiä? Kehittyvätkö nämä ideat ja pienet ajatushiukkaset jo vatsassa ja sitten ne jotenkin maagisesti yhdistyy ympäristöön ja muodostaa leikkejä, ideoita ja lausahduksia. Olen ihmeissäni. Haluaisin tietää miten tämä toimii..

Meidän kuopus sai synttärilahjaksi autoparkkiradan. Sen pienet lisäosat olivat erillsessä laatikossa jossa myös oli pumpulia. Pikkuhiljaa pumpulit muuttuvat lumeksi autoradan ympärille ja mukaan ilmestyy myös Frozen-hahmoja. Olaf ajelee jäisellä ja lumisella tiellä poliisiautolla ja Elsa tekee lisää lunta autoradan ympäristöön. Pikkuveli katsoo ihaillen vierestä ja lähtee mukaan leikkiin. Heittää lunta ja asettelee sitä Elsan ympärille..

Siinä he kaksi touhuavat. Mielensä sanelemana. Heittäytyvät leikin vietäväksi. Yhdistelevät tarinoita ja toteuttavat omaa visiotaan leikistään. Tekevät juuri niin kuin sillä hetkellä tuntuu. Yhdessä. Kahdestaan. He ja lelut - omassa pienessä maailmassaan. Mistä tämä kumpuaa? Kaikki tämä ihana mielikuvitus..

t. Yksi todella ällistynyt äiti

6 kommenttia:

 1. Ajattele mikä rikkaus olisi, jos aikuinen osaisi heittäytyä samalla tavalla kuin lapsi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on! Mä niin ihailen lapsia ja mietin milloin itse menin ja hävitin tämän kyvyn :D

   Poista
 2. Lapsen luovuus on jotain käsittämättömän upeaa! Tuntuu kuin se kaikki vain tulisi ihan itsestään lapsen touhuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! :D Sitä luovuutta on aivan ihan paljon.. Kuplivaa, innostunutta ja keskittynyttä positiivista energiaa! <3

   Poista
 3. Ihania leikkejä <3 On näälapsukaiset vaan niin ällistyttävän upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii <3 Ovat kyllä upeita ja rakkaita ihanuuksia! <3

   Poista