2016/02/07

Iltakaupassa

Olen yrittän pitäytyä kommentoimasta meidän maan yhteiskunnallisia päätöksiä tai politiikkaa ylipäätänsä täällä blogissa. Mutta nyt en voi vastustaa sillä meidän maassa on pitkästä aikaa tapahtunut jotain todella hyvää: nimittäin kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen. Siis vitsi miten hyvä juttu tämä on! Ainakin näin perheellisenä kiireisenä tyyppinä en näe mitään muuta kuin hyvää tässä muutoksessa. Olemme kahtena viikkona hoitaneet perheemme viikko-ostokset yhdessä koko porukalla sunnuntai-iltana kello kahdeksalta. Kauppojen käytävillä on tilaa paljon juoskennella ja voimme kiertää omassa tahdissa ilman pelkoa siitä, että lapsemme jäävät ostoskärryjen väliin tai katoaa ihmisvilinän sekaan.

Perjantaina päätin sitten koittaa jotain vielä "hullumpaa" ja mennä hoitamaan viikko-ostokset sen jälkeen kun lapset olivat menneet nukkumaan. Oli kaupassa vähän ennen kymmentä illalla. Ja näin suoraan sanottuna olin kuin seitsemännessä taivaassa. (Ja joo.. vain pienten lasten äiti voi nauttia yksin kaupassa käymisestä näin paljon) Tein vaikka mitä heräteostoksia löysin uusia ruokatuotteita. Käytin siellä jopa enemmän aikaa kuin normaalisti käyttäisin viikko-ostoksiin. Siitä en kuitenkaan ole varma mitä se yksi myyjä tykkäsi kun minä vielä puoli yhdeltätoista illalla tulin kyselemään mistä löytäisi raakakaakaojauhetta.. Hahaa.. 

Oletteko te muut jo käyneet "normaalia" myöhemmin ostoksilla?

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Oi vitsit, "lähes yksin kaupassa eikä kiire minnekään". Mäkin saisin varmasti kulutettua aivan järkyttävästi aikaa kun kääntäisin jokaisen tavaran ja kävisin jokaisen hyllyvälin läpi. Ihan vaan, koska voin :D Mutta emmä saa aikaseksi mentyä tuohon aikaan kauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä en tiedä miten se on mahdollista, että tällaisestakin asiasta ihan "villiintyy" nykyään. Kai se on niin harvinaista herkkua, että saa kierrellä kaikessa rauhassa! :)

   Poista
 2. Täällä ei meidän lähimmät kaupat ole vielä juurikaan aukiolojaan muuttaneet, mutta kyllä mä salaa toivoisin, että joku myymälä uskaltaisi pienessä taajamassakin hieman kokeilla. Niin monta kertaa sitä kauppaa olisi vielä tarvittu sulkemisajan jälkeen, mutta lähemmäs 40km ei kyllä huvita lähteä ajelemaan ihan pikkuasioiden perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se teilläkin muutu pikkuhiljaa.. :) Tälläkin uskon, että isot kaupat villiintyi näin alkuun testaamaan milloin asiakkaat oikeasti haluavat käydä kaupassa ja sitten lyhentävät niitä sen mukaan miten on kannattavaa pitää auki! Mutta nyt ainakin on ihan huippua, että ruokakaupat on näin myöhään auki..!

   Poista
 3. Ei ole tullut vielä käytyä normi aikojen ulkopuolella. Ehkä sekin hetki vielä koittaa mutta harvemmin tulee illalla enää lähdettyä yhtään mihinkään, joskus on hädissään haettu jäätelöä siwasta illalla kun se on muutenkin ollut kymppiin auki mutta ei sen kummempaa :) En edes tiedä kuinka radikaalisti meidän kauppojen aukioloajat on muuttuneet jos edes on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä kieltämättä on pieni kynnys lähteä liikkeelle sen jälkeen kun on saanut lapset nukkumaan, mutta kyllä se tosiaankin tuntui melkoisen palkitsevalta kun sai katsella ja hypistellä tuotteita ihan rauhassa :D

   Poista
 4. Haha :D Ihan huippua muutes!
  Mä olen kyllä tajunnut että nuo kauppojen aukioloajat on muuttuneet, mutta en ole vielä tästä hyötyillyt. Ehkäpä pitää joku ilta heittäytyä vallan villiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! :) Tämähän on tällaista kunnollista "arki-villiintymistä"! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.. Hahaa :D

   Poista