2016/02/15

Lumiukon tarina

"Hän on Herra Hugo. Hän asuu meidän takapihalla. Me ollaan joskus tehty lumiukko aikaisemmin. Ehkä eilen.. tai sitten siitä oli tosi pitkä aika. Se toinen lumiukko oli tosi iso. Hugo on aika pieni. Se on poika, koska lumiukko ei voi olla tyttö. Mutta jos se olisi tyttö niin minkäköhän näköinen hän olisi? Sillä olisi ehkä hame.. ja ehkä huivi. Harakka voi ehkä syödä Hugon nenän, kun se on porkkana. Minä en osannut itse laittaa silmiä lumiukolle. Äiti auttoi.. Mutta minä tykkään lumiukoista, mutta lumiukot eivät tykkää auringosta.. Jos aurinko paistaa liikaa, lumiukot kuolee. Mutta sitten voi tehdä uuden ukon."


Hahaa.. Siinä meidän pienen herran sepustukset tämän talven ensimmäisestä (!!) lumiukosta. Se toinen lumiukko josta hän puhui oli tosiaankin viime vuoden tuotoksia. Me peuhattiin ensin lumisodan parissa ja sitten tajusimme yhtäkkiä, että nyt vihdoin saisimme kasattua jäljellä olevasta lumesta pienen lumiukon meidän takapihalle. Aurinko paistoi ja ahkeroimme kovasti jotta saimme pienen "Herra Hugon" kasaan. Pitäähän joka talvi tehdä edes yksi (pieni) lumiukko?

Olettekote jo tehneet lumiukkoja/rouvia tänä talvena?

-Såfin

11 kommenttia:

 1. Ihana tarina ♥ Ollaan tehty yllättävän montakin vaikka sopivia säitä ei ole pahemmin ollut, meillä kylläkään noin hienoa hattua ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. <3 Tuo lumiukon päähine on meidän "taikurihattu" jolle vuoden aikana yleensä on aika monta erilaista käyttötarkoitusta..

   Poista
 2. Oi ihana Hugo ja pojat <3
  Me ollaan tehty pari pikkusta lumiukkoa :D Mutta aika laiha saldo on näissä puuhissa ollut. Onneksi asian ehtii vielä korjata! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih <3 Pari lumiukkoa on kyllä jo ihan hyvä saldo! :D Täällä oli tosiaankin ensimmäiset kunnon lumiukkokelit nyt viikonloppuna.. Toivon kyllä lasten puolesta, että lunta riittäisi vielä hetken..!

   Poista
 3. Ihana lumiukko, ja niin suloiset kuvat !

  Me olimme myös eilen nauttimassa hyvistä ulkoilusäistä ja tekemässä lumiukkoja.
  Taidamme ottaa tänään uusiksi :)

  Mukavaa maanantaita sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Ja kiva, että te myös pääsitte lumiukko-puuhiin. Lapset niin tykkäävät tällaisesta yhdessäolosta.. :)

   Poista
 4. Voi kuika suloiset pojat ja Hugo. Meidän kuopuksen maailma järkkyi rakkaan lumiukon sulaessa, mutta onneksi päästään tekemään uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat olivat kyllä niin innoissaan <3 Ja toi sulaminen on kyllä paha.. Meidän oli jo pakko puhua siitä etukäteen että ymmärsivät, ettei Herra Hugo ole ikuinen.. :)

   Poista
 5. Ihana Hugo ja ihanat tupsupipot pojilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) he ovat kyllä loistotyyppejä <3

   Poista
 6. Voi miten ihana Hugo ja suloiset pojat! :)

  VastaaPoista