2016/08/17

Meidän arkiaamu

Kaikista eniten arjessa sitä kauhistelee arkiaamuja. Se (liian) aikainen herätys, ajatus siitä että joutuu herättämään lapset, kiire, stressi, ruuhka ja sitten se kotiin unohtunut tarhareppu. Argh! Päiväkoti-ikäisten lasten kanssa aamut eivät varsinaisesti ole mitään nautinnollisia hetkiä. Mielentila painuu helposti stressin puolelle jo heti aamusta. Ei hyvä. En tiedä onko täydellisiin aamuihin olemassa jotain reseptiä mutta ajattelin, että itselleen on ainakin kiva kirjata ylös mitä meidän tämänhetkiseen aamuun sisältyy.

Meillä herätyskello soi yleensä kello 7:20. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin ei tapahdu mitään. Köllimme sängyssä yhdessä. (Tässä vaiheessa aikataulu meni jo pieleen. Hahaa..) Tämän jälkeen käymme suihkussa joka aamu, ilman sitä ei herää. Kukaan meistä ei syö aamiaista kotona. Pahimmassa tapauksessa lapset saavat kovimpaan nälkään valmis-smoothien käteen ja minä yleensä hörpin yhden kupin kahvia. Meillä kotona ei myöskään pakata päiväkotireppua etukäteen. (Tiedän, se olisi hyvä tapa vähentää stressiä). Kello 7:40 alkaa pukeutumisharjoitus. Meidän nuorimmainen tarvitsee vielä apuja, mutta meidän 4-vuotias pukee itse muutaman muistutuksen saattamana. Kello 7:50 minä föönaan tukkaa, pakkaan tavaroita ja sudin toisella kädellä huulipunaa naamaan. Lapset yleensä kiukuttelevat. Lähtö lähestyy. Täysimittainen sota ei ole kaukana. 8.00 Isi-ihminen pakkaa lapset autoon ja lähtee viemään lapsia päiväkotiin. Siellä he ovat yleensä aamupalapöydässä kello 8:15 ja siinä vaiheessa myös minä olen viimeistään liikkeellä kohti töitä. 

Miltä teidän arki-aamu näyttää? Onko sinulla vinkkejä parempaan aamuun?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Oi kuinka nuo päiväkoti aamut olikin päässyt kivasti jo unohtumaan ;) Vilskettä teillä piisaa. MInä herään joko 5.20 tai 8.00 riippuu mikä vuoro on töissä ja syön aina aamupalan. En pysty lähtemään muuten minnekkään, olen kiukkuinen kuin ampiainen:)

  Lapset ovat koulussa ja sen verran isoja, että hoitaa hyvin itsensä liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. voin kuvitella, että nämä aamut kyllä unohtuvat suhteellisen nopeasti! <3 Meillä ollaan kyllä harvinaisen huonoja tuon aamupalan suhteen. Onneksi lapset kumminkin edes saa aamiaista päiväkodissa. Se on kyllä pelkästään hyvä asia, että sinä otat aikaa ja syöt aamiaista joka aamu. Pisteet siitä <3

   Poista
 2. Mä olen kade teidän arkiaamuista. Te heräätte 7:20, kun mä käskytän samaan aikaan poikia jo autolle :D Me herätään jo 5:45, mies lähtee töihin 6:30 ja tosiaan mä pudotan pojat päiväkodille 7:30. Aamupalan syön aina, joskus voileivän ja toisinaan rahkan. Pojat syö aina voileivät vaikka saavatkin aamupalan tarhalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain eri rytmit <3 Hyvä jos syötte aamupalaa kotona, etenkin jos heräämisen ja päiväkodin aamiaisen välillä on aikaa niin lapset kyllä tarvitsevat jotain syötävää! :) Ja kyllä aikuinenkin tarvitsisi heräämisen jälkeen jotain. Minä syön yleensä vain hedelmän töihin saavuttuani. Tässä on kyllä parantamisen varaa meillä! :)

   Poista
 3. Meillä herätään 7:15 köllimään ja lopulta vähän ennen kasia juodun hoputtelemaan pukemisessa ja aamupalan syönnissä. Tunti kellon soimisesta ovatkin molemmat lapset jo matkalla eskariin ja kouluun, jotka täällä alkavat onneksi aina vasta ysiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta! Etenkin pidän tuosta "köllimis"-osuudesta! Minusta se on ihanaa kun lapset vielä ovat unenpöpperössä ja haluavat halailla hetken <3

   Poista