2016/08/25

Lasten harrastukset

Meidän syksy ja kunnollinen arki potkaistiin käyntiin muutama viikko sitten kun pojat palasivat päivähoitoon. Kahden kuukauden kesäloman jälkeen voin kertoa, että pojat olivat vähintään sanottuna innoissaan tästä paluusta. Pinnalla on erityisesti ollut kavereiden jälleennäkeminen, lelut ja tutut leikkipuistot. Arjen aloittaminen on sujunut todella mukavasti. Oikeastaan vähän liiankin helposti - niin että pelkään vielä jotain tapahtuvan. Pikkuhiljaa myös harrastukset täyttävät meidän viikkoja. Olen joskus kertonut siitä miten aiempina vuosina olen hieman liian innoissani (tai hätäpäissäni) ilmoittanut meidän lapsia erilaisiin harrasteryhmiin. Nyt olen ehkä hieman kasvanut äitinä, tai yksinkertaisesti tullut vain järkiini. Hahaa.. Tänä syksynä emme siis aloittaneet yhtään uutta harrastusta.

Syyskauden jatkamme tuttuun tapaan meidän koko perheen yhteistä uintiharrastusta. Tämä on tarkoituksella sellainen jokaviikkoinen kalenteriin buukattu perheaika jolloin pidämme hauskaa ja temppuilemme eri tehtävien parissa meidän lähellä olevassa uimahallissa. Meidän esikoinen jatkaa edelleen muskarissa käymistä ja hieman myöhemmin syksyllä alkaa vielä 10 viikkoinen luistelukoulu. Meidän 2-vuotiaalle emme tänä syksynä ottaneet mitään harrastusta tuon uimisen lisäksi, mutta mahdollisesti sitten vuoden vaihteen jälkeen aloittaisimme hänenkin kanssa muskarissa. Tuntuu jotenkin helpottavalta, ettei harrastuksia ole tänä syksynä liikaa vaan juuri sopivasti!

Minkälaisten harrastusten parissa te puuhailette tänä syksynä?

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Meillä ilmoitettiin pojat juuri luistelukouluun. Jännityksellä odotan mitä siitä nuorimman kanssa tulee, mutta viime talven hän joutui seuraamaan touhuja sivusta ja harmitti vietävästi sekin. Mitään muuta tuskin aloitetaan, sillä koululaisen kuskauksetkin kavereille, harrastukseen jne. vievät oman ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luistelukoulu on kyllä kiva - tykkään ajatuksesta siitä, että luistelulle on varattu erillinen aika joka viikko, sillä ilman sitä olemme todenneet ettei sitä tule kovin usein harrastettua. Yllättävän pienestä lähtien sitä voi jo seistä omilla luistimilla! <3

   Poista
 2. Jotenkin näin ilman omia lapsia tuntuu hassulta, miten aikaisin sitä aloitetaan harrastuksia. Mutta joo, en minä itekään ollut vielä koulussa, kun aloitin ensin muskarissa ja sitten pianotunneilla :D
  Nyt kun lainalapset on molemmat koulussa, sovittiin että korkeintaan kaksi harrastusta per lapsi. Toinen jatkaa karatea ja käy temppujumpassa ja toinen aloittaa partion. Tuntuu just sopivalta, niin jää aikaa leikkiä kavereidenkin kanssa ja tehdä läksyt ja levähtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kai niin on, että pienetkin lapset myös haluavat tehdä ja harrastaa asioita. Ilman harrastuksia sitten ehkä keksisi erilaista tekemistä jokaiselle päivälle. Muutama kiva harrastus viikossa on kyllä minusta ihan kiva, mutta ehdottomasti pitää jäädä aikaa myös muille jutuille :)

   Poista
 3. Me jatkamme myös koko perheen uintiharrastusta. Taitaa alkaa 11. kausi. Pojat harrastavat jalkapalloa ja salibandya. Eskarilainen aloitti kesällä jalkapallon ja haluaisi sitä jatkaa. Minä menen valokuvauskurssille. Mies kaiketi jatkaa squashia ja käy silloin tällöin kiekkoa pelaamassa. Onhan tässä harrastuksia... Pojilla säbää 2x vko ja futista 3x vko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Teillä on harrastettu uimista jo aika pitkään. Hihii.. :D Huomasi kyllä teidän kesäkuvista, että teidän lapset rakastaa uimista <3 Ja ajattelin myös, että kouluikäisten lasten kanssa nuo harrastuskerrat varmaan sitten lisääntyy ajan myötä! Helposti vierähtää valtaosa päivistä harrastusten parissa..

   Poista
 4. Mä kans juuri tänään kirjoittelin aiheesta kun meillä aloitettiin ensimmäinen varsinainen harrastus, liikuntaleikkikoulu. :) On tosiaankin hyvä, ettei harrastuksia ole liikaa ja joka illalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Samoja ajatuksia siis! :) Tuollaiset liikunta ja temppukoulut ovat kyllä ihan mahtavia pienille taaperoille <3 Meillä oli myös viime syksynä sirkustemppukoulu jossa kävimme yhdessä temppuilemassa nuoremman kanssa :)

   Poista