2016/08/07

Lapsen koordinaatio

Olen monelle ystävälle tainnut päivitellä sitä millä tahdilla meidän vanhempi 4-vuotias pieni mies kasvaa pituutta. Kengänkoko on tänä kesänä kasvanut kahdella koolla ja pituuttakin on tainnut tulla yli 5 senttiä. Ruokamenekki on ollut sen mukainen ja hetkittäin on tuntunut siltä, että meidän perheessä asustelee kolme aikuista kahden sijaan. Iltaisin olemme hieroneet jalkoja kasvukipujen takia ja selittäneet miksi jalkoja joskus voi särkeä. Olin ennakkoon hieman pelännyt näitä "venähtämisiä" koska olen kuullut, että se vaikuttaa lapsen koordinaatiokykyyn tehden lapsesta hetkellisesti hieman kömpelömmän ja tapaturma-alttiimman..

Etenkin alkukesästä kun koimme suurimman kasvupyrähdyksen huomasimme muutoksia muuten aivan loistavassa kehonhallinnassa ja koordinaatiossa. Mutta pian pienen notkahduksen jälkeen meidän tyypistä kehittyi yhtäkkiä aivan valtavan hyvä temppuilija. Hän on oppinut tekemään kärrynpyöriä, voltteja trampoliinilla ja kiipeämään sellaisiin puihin joihin aiemmin ei pystynyt. (Tähän sellainen kauhistunut emoij. Hahaa..) Hän kulkee yhtäkkiä jotain tuplavauhtia potkulaudalla, haluaa jo jättää apupyörät pois polkupyörästään ja on muutenkin oppinut paljon uusia taitoja. En tiedä onko se lisäpituus se joka on tuonut vähän lisää puhtia kaikkeen liikuntaan. Pääsee vähän nopeammin kun askel on vähän pitempi..?! On helpompi olla vielä vähän hurjempi.

Onko teillä kokemuksia vastaavanlaisista kasvupyrähdyksistä?

-Såfin

PS. kuten kuvista ilmenee: mitä isoveli edellä, sitä pikkuveli perässä.. :)

4 kommenttia:

 1. Ai teilläkin on ollut kasvukipuja. Meidän vanhemmalla on ollut niitä aika ajoin ehkä 2,5vuotiaasta lähtien. Nuorempikin on jo muutaman kerran iltaisin valittanut jalkojen särkevän.

  Viimeisin kasvupyrähdys vanhemmalla oli viime syksyn aikaan. Silloin jäi kaikki housut yhtäkkiä lyhyiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämä on nyt ensimmäistä kertaa kun olemme saaneet kärsiä näistä kivuista. Ne tulevat aina illalla ja jatkuvat hetken aikaa kerrallaan. Onneksi ne ei vielä ole herättänyt meidän keskellä yötä! :(

   Ja täälläkin kaikki housut muuttuivat kesän aikana sortsi-pituuteen.. Hahaa.. <3

   Poista
 2. Meillä isompi poika kasvaa aina vuoden sentit kerralla ja sitten huilaa loppuvuoden. Muuten ihan kiva, mutta kun pojan kömpelökaudet osuu aina neuvola-aikaan. Nyt siirrettiin aikaa tarkoituksella syksyyn, mutta poikapa kasvoikin kesällä :D Saa nähdä ollaanko nyt sitten jo kömpelyyden vuoksi toimintaterapiajonossakin, vaikka poika kasvun rauhoituttua ihan ikätasollaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti meillä menee samalla tavalla. Kaikki sentit kasvettiin nyt kesällä :) Ja luulen kyllä, että neuvolassa ymmärretään tällaisten asioiden päälle. Hihii.. <3

   Poista