2016/08/19

Itsetehty Lime-Sitruuna vartalonkuorinta

Tämän viikon perjantaiprojektiksi valikoitui täysin itsekkäisistä syistä tällainen loppukesään täydellinen hemmottelukuorinta iholle. Kerroin teille aiemmin mistä kaikesta innostun juuri tällä hetkellä ja ihokuorinta oli mukana listallani. Minulla on helposti ruskettuva iho, mutta samalla rusketuksen hälvetessä ihoni kuivuu helposti. Loppukesästä minun on pakko tehdä ihokuorintaa muutamaan otteeseen ja rasvata iho oikein kunnolla. Rasvaukseen käytän Minna Höytön luonnonmukaisia rasvoja joista kerroin täällä. Mutta nyt siihen itsetehtyyn ihokuorinta-aineeseen..


Kyseessä ei ole ihan mikään tavallinen peruskuorinta. Olen nimittäin jo pitkään halunnut toteuttaa tällaisen itsetehdyn kuorintamössön joka ei sisältäisi mitään lisäaineita. Idea tähän oli, että voisin halutessani jopa ottaa lapset mukaan toteutukseen, eikä haittaisi vaikka ihokuorinta-ainetta joutuisi suuhun. Niinpä sitten pienen mietinnän jälkeen päädyimme eilen yhdessä kokeilemaan Lime-Sitruuna vartalonkuorintaa. Meidän hemmotteluhetki itsetehdyn aineen kanssa oli tosi hauska tapa viettää iltaa. Hieman sottaista mutta tosi hilpeää. Suosittelen! Jopa meidän isi-ihminen päätyi testaamaan tätä seosta. Hihii..

Lime-Sitruuna Vartalonkuorinta-sokeri
1 dl Kiinteää (luomu)kookosöljyä
2,5 dl Kidesokeria (tavallinen sokeri käy myös)
yhden (luomu)sitruunan kuori
yhden (luomu)limen kuori
Ohje: sulata kookosöljy matalalla teholla liedellä. Kun öljy on sulanut (muttei kiehunut) raasta sekaan sitruunan ja limen kuoret. Lisää sokeri pienissä erissä seokseen kunnes olet saanut toivotun koostumuksen. Seos säilyy viileässä n. 2-3 viikkoa. Ja niin.. käytä kuorinta-ainetta suihkussa vaikka lasten kanssa. Lapset lähinnä sottailee mössöllä ja ehkä jopa haluavat auttaa kuorinnassa..?!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Kiva projekti! Mä voin jo mielessäni haistaa tuon tuoksun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tämä oli kyllä aivan ihanan tuoksuinen!

   Poista
 2. Eikös tavallinen sokeri ole kidesokeria? Vai mitä tarkoitat kidesokerilla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kidesokeri on ihan tavallista sokeria :)

   Poista