2016/11/11

Itsetehty joulukalenteri

Minulla on ollut tapana joka vuosi askarrella pakettikalenteri pojille. Meillä oli pienenä siskojeni kanssa tällainen äitini tekemä pakettikalenteri ja siihen liittyvät muistot ovat minulle hyvin tärkeitä. Joulu ei silloin olisi ollut kunnollinen joulu ilman tällaista kalenteria. Haluan siksi joka vuosi tehdä myös omille pojilleni samanlaisen kalenterin. Lähtölaskenta on nyt alkanut ja joulukuun ensimmäinen päivä lähestyy. (apua!) Ymmärsin, että nyt on aika pikkuhiljaa alkaa työstämään kalenteria tämän vuoden osalta. Kävin askartelukaupoissa ja surffasin ideoita netistä. Ja niin.. tällainen siitä sitten tuli..


Päädyin tänä vuonna tekemään mini-pakettikasan meidän lipastolle. Mini-pakettitarvikkeet on pääosin hankittu Sinellistä mutta jotain juttuja oli onneksi myös valmiina omassa kaapissa. Paketteihin olen piilottanut mm. rusinoita, askartelutarvikkeita, merirosvon silmälaput, muutaman pikku-herkun, pikkuhahmoja, tarroja, joulukoristeita, piparkakkumuotit ja viimeiseen pakettiin laitoin elokuvan jonka voimme katsoa jos aika "käy pitkäksi" jouluaattona. Hihii..

Onko sinulla ollut tapana tehdä pakettikalenteri, vai suositko perinteistä luukkukalenteria?

-Såfin

Kurkkaa myös aiempien vuosien pakettikalenterit täältä ja täältä.

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana joulukalenteri-idea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Itse olen myös lopputulokseen tyytyväinen! :)

   Poista
 2. Oi, miten ihana ja tyylikäs kalenteri!
  Meidän neljävuotias on avannut joka vuosi itse tehdyn kalenterin luukkuja. Ei tosin tiedä, että sen on äiti joskus askarrellut vaan luulee, että tonttu käy joka vuosi laittamassa sen seinälle <3 Mieluusti pysytellään erossa suklaakalentereista ja pikkusälästä niin kauan kuin se vain on mahdollista. Tämän vuoden luukkujen sisällöt ovat vielä pohdinnassa, alkaa tulla jo kiire. Mukana avaamassa on yksivuotias pikkuveli, päänvaivaa aiheuttaa se että voiko veljen jättää ilman omaa yllätystä vai ei... Suuria murheita! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsetehdyt kalenterit ovat kyllä ihan parhaita. Muistan pari vuotta sitten kamppailleeni saman ongelman kanssa kun meidän nuorempi oli täyttämässä vuoden. En loppujen lopuksi voinut olla laittamatta paketteihin jotain myös hänelle. Lähinnä ne oli tyyliin vauvanaksuja ja joku pikkuautokin siellä taisi olla.. Heh <3

   Poista
 3. Näyttääpä todella ihanalta. :)
  Meillä lapset haluaa tänä vuonna kaupasta jotkut. Noh pääsenpähän itse helpolla. :D Viidelle välillä aika homma keksiä mitä pussukoihin laittaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! :) Olen katsonunt, että kaupassakin on tänä vuonna aika hauskoja erilaisia kalentereita. Hahaa.. ja voin kuvitella, että viidelle on aika moinen homma kerätä jokaiselle jotain mielekästä pikkupaketteihin!

   Poista
 4. Ihana kalenteri♥ Mä en ole vielä ehtinyt edes ajatella lasten tonttupussukoiden yllätyksiä! Onneksi niihin voi sujauttaa vaikka sitten herkkuja jos ei muuta ehdi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanna! <3 Se on kyllä totta ja niitä voi täytellä hädän tullen myös jopa ihan edellisenä iltana jos vain paketit nököttää siinä valmiina.. :)

   Poista
 5. Todella ihana ja kaunis kokonaisuus!! 😍 Minulla on jotain vähän samantyyppistä mielessä nyt tänä vuonna, katsotaan miten käy 😅😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Minulla on näihin aina tuhat ja yksi erilaista visiota ja sitten siitä lopulta tulee kuitenkin ihan oman näköisensä.. Hihii.. :D

   Poista
 6. Joka vuosi teen kalenterin (kaikille kolmelle omansa). Tänä vuonna en ole aloittanutkaan.. Varmaan olisi aika, ettei jää viimeiseen iltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Vau, hienoa että jaksat tehdä kaikille omat kalenterit! Siinä onkin vähän puuhaa.. Hihii.. :) Meillä mennään toistaiseksi samalla kalenterilla kun pojilla on melkoisen samat mieltymykset.

   Poista