2016/11/13

40 metriä pinnan alla - Atlantilla sukellusveneessä

Meidän perhe sai kokea jotain todella erikoista viime viikolla. Olimme lomamatkalla ja näimme, että siellä oli mahdollisuus osallistua sukellusvenematkaan eräänä tiistai-aamuna. Päätimme heti tarttua tilaisuuteen. Sukellusveneessä ei nimittäin joka päivä tule käytyä. Heh. Meidän pojat olivat reippaina miehinä mukana "sukeltamassa" ja ainut mikä heidän kanssa aiheutti haasteita oli sukellusveneeseen astuminen. Veneen kansi oli liukas vedestä ja tikkaat jolla laskeudutaan sisälle olivat kyllä aikuisille suunniteltu. Niinpä kiipesimme pojat reppuselässä alukseen ja onneksi pääsimme turvallisesti alas. Jännittävä matka alkoi. Sukellusvene lähti satamasta liikkeelle ja kun vene oli poistunut rannan läheisyydestä se painui pian pinnan alle. Kohteena oli kalojen suosimat merenpohjaseinämät ja matkan varrella sijaitsevat uponneet hylyt.


Koska vedet olivat todella kirkkaat, värikkäät kalat näkyivät hienosti suoraan sukellusveneen ikkunoiden ulkopuolella. Hetken päästä kun alus painui vielä syvemmälle veden alle valon määrä väheni ja värit muuttuivat sinisimmäksi. Ulkopuolella näimme hetken päästä sukeltajan joka syötti kaloja. Hänen ympärillään parveili sadoittain erilaisia kaloja. Vau. Kuljimme hylkyjen ohi ja näimme miten niiden osat hiljalleen olivat alkaneet peittyä kasveilla. Syvimmällään sukellusvene kävi 40 metriä syvyydessä ja kaikenkaikkeaan n. tunnin mittainen retki oli aivan satumainen kokemus. Melkein vaikea kuvailla miltä tuntui olla sellaisessa paikassa, vain paksu lasi joka erottaa sinut suurista vesimassoista. Vau.

Oletko sinä käynyt sukeltamassa vai kenties sukellusveneessä?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Vau! Me ollaan käyty vain sukellusveneessa, joka on pinnalla museona. Joskus lapsena Israelissa olen käynyt meren elämää katsomassa observatoriossa. Ja oli hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sukellusveneessä käyminen on jo itsessään mahtavaa! :) Observatoriossakin varmaan saa hienon katsauksen merenalaiseen elämään <3

   Poista
 2. Vau! Tuo on varmasti mahtava ja unohtumaton elämys niin isoille kuin etenkin pienemmillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Luulen, että ainakin itse tulen muistamaan sen loppuelämäni! :)

   Poista