2016/11/21

Kaikilla on tällainen lista, onhan?

Meillä oli viikonloppuna yksi missio. Meillä on nimittäin ollut tuhat-ja-yksi tekemätöntä pikkuhommaa täällä kotona jotka ovat vain joutunut sille mielessä sijaitsevalle "ToDo-asiat". Meidän missio oli nyt lyhentää tätä listaa ja hoitaa näitä kotiaskareita ja keskeneräisiä projekteja pois alta. Tämä lista on jotenkin hassu, sillä sen pituus on aina vakio. Minä onnistun pitämään n. 15-20 asiaa tällä listalla ja kun yksi asia on hoidettu keksin jo seuraavan asian joka pääsee listalle. Minulle riittää, että silmäilen meidän kotia ja huomaan heti ajattelevani "ainiin tuonkin olisi voinut korjata/pestä/siistiä/vaihtaa" - ja humps, listalle päätyi. Kun lista on täynnä katson sitä samaa kohtaa kodissa mutta suljen nopeasti silmät, sillä jonossa on liian paljon muita asioita jotka pitää hoitaa enne sitä. Heh. Loputon suo toisin sanoen.

En koskaan aiemmin ole kirjoittanut tätä listaa paperille, mutta ajattelin nyt huvin vuoksi näyttää teille miltä minun päässä oleva lista näytti vielä perjantai-iltana:

- Vaihda palovaroittimen patterit (se piippaa välillä silleen ärsyttävästi muistuttaen asiasta) CHECK
- Vie sorttiasemalle rikkinäinen pesukone ja muutama muu tavara. CHECK
- Vaihda palanut lamppu olkkarissa
- Pura pinnasänky (kukaan ei ole nukkunut siinä puoleen vuoteen) CHECK
- Pese lasten kuravaatteet CHECK
- Osta välikausihaalari kevättä varten
- Kastele ja nypi kuihtuneet lehdet huonekasveista CHECK
- Siirrä polkupyörät autotallista kuivavarastoon
- Siivoa jääkaappi CHECK
- Käy läpi lasten piirrustukset ja heitä pois turhat ja siirrä säästettävät kansioihin
- Tee joululahjatoivelistat CHECK
- Pese roska-astiat CHECK
- Ripusta puuttuva juliste lasten seinälle
- Varastoi lapsille liian pieneksi jääneet talvivaatteet pois vaatehuoneesta ullakolle
- Järjestä kuivakaappi keittiössä
- Osta lapsille uudet päiväpeitot

Kuulostaako tällainen lista tutulta? Ja onko sinun listalla vastaavia asioita?

-Såfin

PS. Nyt olen jo löytänyt uusia asioita listalle ja valitettavasti se kävi vähän turhan nopeasti.. Heh.

8 kommenttia:

 1. Mun listalta löytyy esim. muistuta miestä taas taulujen kiinnityksestä (viime kerrasta on jo muutama kuukausi). Mutta mun lista on harvoin oikeesti kirjoitettuna versiona. Se on sellainen ajatuspilvi mun pään sisällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Juu, paljon minunkin listalla on sellaisia juttuja jotka oikeasti "kuuluu" meidän isi-ihmisen tehtäväksi. <3

   Poista
 2. Voi että, kyllä löytyy! Mun on pakko kirjoittaa ne ihan paperille koska muuten "unohdan" vähintään puolet. Tällä hetkellä listalla on esim. neuvola-ajan varaaminen, pikkujoulupakettien tekeminen, kummitytön synttärilahja, parin verhon silittäminen, lasten joulukalenteri... Lista on loputon ja pitenee nopeammin, kuin saan asioita hoidettua.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainut :D Välillä jos asioita on todella paljon on parempi kirjoittaa ne paperille. Ja tuo on niin tuttu tunne - minunkin listalle olisi vaikka kuinka paljon juttuja.. Tekeminen ei kai koskaan lopu?! Hihii..

   Mukavaa viikon alkua myös sinulle! <3

   Poista
 3. Löytyy ja meidän lista pitenee hurjan paljon nopeammin kuin lyhenee! Ilman listaa vaan ei muistaisi senkään vertaa mitä pitäisi ja joskus kun muistaisi mihin sen listan laittoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttu tunne - minäkin voisin pidentää listaa vaikka kuinka paljon. Onneksi mielessä pysyy vain "hallittava" määrä kerralla, näin vältyn ehkä epätoivon tunteilta. heh. :)

   Poista
 4. Kuulostaa tutulta!! Mun pitäisi enemmän vaan kirjoittaa listoja päästä paperille, koska tunnetusti ne päässä pyöriteltynä vie ihan liikaa energiaa ja tuntuu, että 10 asiaa on 100, kun niitä veivaa edestakaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, pitäisi kirjoittaa listoja enemmän paperille. Se tuntuu myös hyvältä kun ihan oikeasti sa yliviivata jonkun asian tai laittaa ruksin ruutuun. :)

   Poista