2016/11/08

Epätoivo ja turbovaihde

Palasimme viikonloppuna meidän lomareissusta ja meidät oli täällä ottamassa vastaan hentoinen lumipeite ja muutama pakkasaste. Koska lomaviikko ulkomailla on aika pysäyttävää puuhaa olin jotenkin ällikällä lyöty siitä miten jäljessä olin kaikessa järjestelyissä ja suunnitelmissa. Kertaheitolla takaisin arkeen. Meillä oli yhtäkkiä Halloween viettämättä, talvivaatteet vielä varastossa, pulkkamäki kokematta, joulukalenteri askartelematta, isänpäivä suunnittelematta ja ensimmäiset kunnolliset glögitkin on vielä juomatta. Tiedätte ehkä sen tunteen kun tavallisesti hyvin suunniteltu elämä onkin täysin levällään. Miten tässä nyt näin pääsi käymään? Ymmärrän, ettei erilaisten juhlapyhien suunnittelemattomuudesta yöunia kannata menettää, mutta lapset ovat pieniä vain kerran enkä haluaisi jättää näitä tärkeitä juttuja välistä..

Photo by L. Stormbom

Niinpä oli pakko laittaa turbovaihde silmään. Tiedätte sen vaihteen joka tulee sen viidennen jälkeen? Heh.. Meillä kaivettiin viikonloppuna pulkat esille ja suunnattiin ulos metsään lasten kanssa. Isi-ihminen vaihto talvirenkaat autoon, ostimme glögiä jääkaappiin, teimme lumitöitä, suunnittelimme joulupakettikalenterin ulkonäköä ja maalasin lapsille pelottavat kasvomaalit Halloweenia juhlistaaksemme. Talvivaatteet kaivettiin esille varastosta ja lapsemme lähtivät eilen päiväkotiin yksiä talvikenkiä vailla täydellisesti varusteltuna. Huh. Nyt voin huokaista taas (ainakin melkein). Tänään illalla aion pysähtyä ensimmäistä kertaa glögimukin ääreen ja nauttia talvesta..

Oletko joskus itse havahtunut tällaiseen tilanteeseen kun kaikki vain on tekemättä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Mullekin iski tuollainen ähky loman jälkeen. Ja kai tää talvi pääsi siinä mielessä yllättämään, että nyt jäi monen viikon mittaiset kurakelit tältä syksyltä pois.. tai no ehtiihän ne vielä tulla ennen joulua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! En siis ole ainut joka kohtaa tällaisia tilanteita :) Kyllä mä laitan tämän stressitilan meidän loman piikkiin.. Mutta olen myös super-iloinen siitä että skipattiin nuo loskakelit. Jess. :)

   Poista
 2. Nuo tuollaiset vaiheet pääsevät valitettavasti joskus yllättämään. Ja talvikin muka yllätti, sillä olin unohtanut ostaa parit talvikengät, toppahousut ja hanskat :D Tai toisia toppahousuja en sentään unohtanut vaan eskarilainen sai viikossa uudenveroiset viime vuotiset puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! :) Onneksi tilanne korjaantuu äkkiä kun vaan vähän jaksaa nähdä vaivaa! Meilläkin oli uudet talvikengät heti jäänyt pieneksi kasvupyrähdyksen takia ja nyt olimme sitten hätäpäissämme ostamassa uusia kenkiä eilen illalla <3

   Poista