2016/11/29

Älä lahjo lapsia manteleleilla!

Meidän lapset toivoivat tässä yksi päivä ruuaksi riisipuuroa. Tämä äiti tekee tietysti työtä käskettyä ja istui töiden jälkeen väsyneenä lieden vieressä sekottamassa lapsille riisipuuroa. Mietin jo siinä puuroa hämmentäessä, että syövätköhän lapset oikeasti jotain mitä ovat viimeksi saaneet vuosi sitten?! Juonin jo silloin piilottavani mantelin puurokattilaan jotta hommasta tulisi vähän jännittävämpää. Lapset olivat innoissaan mantelista ja söivät puuroa oikein mielellään. Kummatkin söivät oikein kaksi lautasellista. Lopulta mantelikin löytyi. Kummatkin pojat saivat tietenkin omat mantelinsa ja kehuimme heitä siitä, että jaksoivat syödä niin reippaasti. Heitin itseni kanssa yläfemmat ja olin ylpeä siitä, että olin keksinyt piilottaa mantelin puuroon. Valitettavasti tämä oppitunti ei kuitenkaan loppunut tähän...

..nimittäin söimme sitten muutaman päivän päästä mandariineja iltapalaksi. Lapset istuivat ja kuorivat keskittyneesti omat hedelmänsä samalla kun me vanhemmat korjasimme tiskejä ja ripustimme pyykkejä. Lapset olivat jälleen todella ylpeitä itsestään siitä, että olivat itse onnistuneet irroittamaan kaikki kuoret mandariineistaan mutta vielä ylpeämpiä ne olivat eräästä toisesta asiasta: "Äiti, äiti, äiti..  me söimme kaikki mandariiniin piilotetut mantelit!"

Äh. Ei mennyt ihan putkeen nämä minun kasvatusmenetelmät! Eli minä opin, ettei lapsia aina kannata lahjoa manteleilla! Heh.

-Såfin

2 kommenttia: