2016/11/18

Askartele jouluksi nostalginen lankalintu

Jotkut asiat saavat minut palaamaan lapsuuden tunnelmiin. Muistatte ehkä miten silloin joskus ala-asteikäisenä oli tapana koulussa esim. koristella tulitikkurasioita ja solmia rannenauhoja? Kun nykyään jossain törmään tällaiseen lapsen koristelemaan tikkurasiaan tai rannenauhaan alan heti ajattelemaan niitä hauskoja käsityötunteja koulussa kun itse sai askarrella juttuja yhdessä ystävien kanssa isossa luokkahuoneessa. Inspiraatio lähti näistä muistoista. Ajattelin, että olisi kiva fiilistellä ja toteuttaa yhden tällaisen askarteluprojektin ala-asteajoilta. Pohdittuani asiaa hetken muistin vaikka kuinka paljon näistä pienistä projekteista. Joulun alla teimme mm. lankatonttuja kuusenkoristeeksi ja muistan myös erään lankalinnun. Tämä pieni lintu on erityisesti jäänyt mieleeni ja nyt halusin toteuttaa sen uudestaan..

Periaatteessa linnun voi tehdä minkävärisenä tahansa. Itse käytin nyt jouluun sopivia värejä ja nokaksi laitoin kurpitsansiemenen. Taisimme pienenä liimata pienet mustat helmet silmiksi, mutta minä jätin sen nyt tekemättä. Tämä nostalginen langasta tehty pikkulintu istuu nyt meidän olohuoneen lipastolla valvomassa lasten pakettikalenteria ja samalla muistuttamassa minua siitä innostuksesta jota pienenä tunsin askartelua kohtaan..

Mitkä askartelujutut saavat sinut ajattelemaan lapsuutta?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Ihana. :)
  Meillä oli aikoinaan mummulassa tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) Juu, tämä taitaa olla tuttu lintu aika monelle <3

   Poista
 2. Ihana lintunen♥ Tämän idean voisin vinkata myös Tellulle, jolla on jo mahtava lankavarasto kasassa :D Mäkin muistan nuo solmitut rannenauhat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellakin helppo toteutta ja ihan varmasti hänkin onnistuu tässä pienessä projektissa :) Ja ne rannenauhat oli kyllä aivan ihanat - pitäisi joskus tehdä myös niitä! <3

   Poista
 3. Hei kiitoskiitos! Tämä vinkki osui juuri sopivaan ajankohtaan! Laitoin omassa blogissa linkin tänne sun blogiin, kun mainitsin, mistä askarteluvinkkini löysin. :) (En tiedä blogietikettiä, että olisiko ensin pitänyt kysyä lupa, toivottavasti et pahastu.)

  http://paivakirja51c.blogspot.fi/2016/11/perinteiset-lahetysmyyjaiset.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että päätit heti testata ja kiitos, että linkkasit blogiini! Hienot linnut teilläkin valmistui ja vielä noin hyvään tarkoitukseen! <3

   Poista