2017/12/30

Uusivuosi lasten kanssa + kiva vinkki

Moni meistä muistaa sen miten uutta vuotta vietettiin aikana ennen lapsia. Oli kuplivaa, keskiyön raketteja ja juhlavat tarjoilut. Tavallaan mikään ei ole muuttunut nyt kun lapset ovat mukana juhlimassa ja toisaalta ihan kaikki on erilaista. Fokus ei enää ole siinä kuohuvalasissa ja keskiyön kellonlyönnissä vaan yhteisessä koko perheen illanvietossa. Me vietämme yleensä tätä juhlapäivää yhdessä ystäväperheiden kanssa joilla myös on lapsia. Aloitamme juhlat jo hyvissä ajoin ja valmistamme perinteisesti kolmen ruokalajin illallisen jonka syöminen on yksi illan kohokohdista. Tänä vuonna otimme yhdessä ystäviemme kanssa kunnianhimoisen tavoitteen tehdä blinejä alkupalaksi. Heh, katsotaan miten tämä onnistuu. Pääruuaksi meillä on kanaa lämpimän salaatin kanssa. Jälkiruuaksi teemme lasten suosikin: jäätelökasan johon kasataan marenkia, marjoja, kinuskia, kermavaahtoa, keksejä ja muita herkkuja. Koristeeksi tietenkin tähtisadetikut.


Uusivuosi on juhla jolloin meidän lapset saavat valvoa niin myöhään kuin jaksavat. Meidän vanhempi poika on jo nyt innoissaan siitä, että hän saa olla hereillä kun kello lyö kaksitoista. Illan mittaan käymme tietenkin ulkona ampumassa raketteja. Lapset ovat sen verran pieniä, että pysyttelemme kaukana itse sytyttämispuuhista ja annamme isien hoitaa homman. Isommat lapset haluavat kuitenkin siinä samalla pitää kädessään tähtisadetikkua. Lapset katsovat myös yleensä yhdessä Disney elokuvan myöhemmin illalla. Tällä tavalla saamme heidän kierrokset laskemaan ainakin hetkellisesti. Tykkäämme pukeutua hienoihin juhlavaatteisiin ja myös lapsille on varattu omat alkoholittomat kuohuvat. He ovat kovin ylpeitä siitä, että myös he ovat mukana juhlimassa uutta vuotta samalla tavalla kuin me aikuiset.

Kattausvinkki: Huomasit ehkä kuvista meidän pöytäkoristeet jotka sijoitamme jokaisen lautaselle illallisen alkaessa. Suukot sellofaanissa takaavat sen, että kenekään ei tänä vuonna tarvitse olla ilman keskiyön suukkoa. Hihii..

Miten sinä juhlit uutta vuotta?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Takana on jo niin monta lasten kanssa vietettyä uutta vuotta, että eihän niitä lapsettomia uusia vuosia enää oikein muistakkaan. Me ollaan myös yleensä ystäväperheen/ystäväperheiden kanssa juhlittu. Tänä vuonna syödään luultavasti ainakin uuniperunoita erilaisilla täytteillä.
    Onnea vuodelle 2018!

    VastaaPoista
  2. Meillä mies luultavasti taas jossain vaiheessa hälytetään töihin eli me vietämme uutta vuotta ihan vaan lasten kanssa herkutellen. Aikuisten juhlimista en edes kaipaa, mutta olisi joskus mukavaa viettää vuoden vaihdetta niin pienten kuin suurtenkin ystävien ympyröimänä :)

    VastaaPoista