2017/12/12

Tunnelmia Seurasaaren joulupolulta

Viime viikonloppuna monet lapsiperheet kokoontuivat Helsingin Seurasaaren joulupolulle. Tämä ihana perinne on minusta täydellinen avajainen joulukaudelle. Seurasaaren polku on valaistu ja koristeltu kauniilla jouluisilla somisteilla ja lapsille on järjestetty kivoja tehtävä- ja ohjelmarasteja pitkin saarta. Tapahtuma on syystäkin suosittu. Lapset rakastavat kaikkia tällaisia tilaisuuksia joihin he itse saavat osallistua. Lisäksi bonuksena on koko perheen yhteinen ulkoilutuokio joka lumen puutteesta huolimatta houkutteli perheitä liikkeelle. Myös meidän perhe oli tänä vuonna kuluttamassa hiekkapolkuja Seurasaaressa. Päätimme poikkeuksellisesti lähteä liikkeelle jo valoisaan aikaan jotta saisimme maksimaalisen ilon irti ulkoilusta. Olimme perillä muutaman minuutin polun avaushetken jälkeen ja jo silloin liikkeellä oli hurjan paljon iloisia perheitä ja tonttulakkeihin pukeutuneita pikkulapsia..

Seurasaaressa oli perinteiden mukaisesti lapsille tarjolla joulupuuroa ja polun loppupuolella sai myös paistaa tikkupullaa. Olimme tällä kertaa myös itse varanneet mukaan oman makkarapaketin ja istahdimme grillaamaan polun puolessa välissä. Lapset etsivät pienessä pihapiirissä tonttuja, katsoimme jouluevankeliumin kirkon pihassa ja muuten vain nautimme ympäristöstä. Polulla oli myös eläinpukuisia hahmoja jakamassa pipareita. Sää oli aika kurainen ja lumesta ei ollut tietoa. Hyvin tallotut polut olivat aika sotkuiset ja olin hieman kauhuissani kun näin edessä olevalla ihan uudet valkoiset lenkkarit jalassa. Itse olimme vaurautuneet (ei niin muodikkaisiin) loskakenkä-Soreleihin joissa tömpsyttelimme ympäri saarta. Tajusimme myöhemmin myös isi-ihmisen kanssa, että meillä oli näiden samanlaisten kenkien lisäksi vahingossa samanlaiset mustat takit päällämme. Meinasimme kuolla nauruun, sillä tämä oli ensimmäinen (tahaton) samisasu pukeutuminen meillä. Iiiiiso moka! Hahaa..

Oletko sinä käynyt Seurasaaren tai jonkun muun tahon järjestämällä joulupolulla tänä vuonna? 

-Såfin

PS. pysy kuulolla, huomenna blogissa on kiva arvonta! :)

6 kommenttia:

 1. Ihana, siellä ei oo yhtään lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu ei ole! Jouluksi sitä olisi kiva saada vähän lisää :D

   Poista
 2. Vaikuttaa ihanalle joulupolulle! Meidän oli tarkoitus käydä kiertämässä tontturasteja, mutta flunssa sattui juuri harmilliseen aikaan saapumaan kylään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuollaisia sattuu. Tonttupolunhan voi järjestää vaikka omalle takapihalle ja kutsua naapurit kylään :D

   Poista