2017/12/18

Vuoden 2018 haaveita

Ensi vuodesta tulee aivan mahtava, tunnen sen. Joka vuosi teemme yhdessä perheen kesken listan meidän haaveista ja tavotteista jaamme ne pienempiin etappeihin niin, että meillä on yksi lista jokaiselle vuodenajalle. Kaikki kuitenkin alkaa siitä vuoden haavelistasta joka nyt on koottu. Ensi vuonna sekä läheisessä perhepiirissä että ihan meidän omassa pikkuperheessä tapahtuu suuria muutoksia. Meidän perheellä on tietenkin päällimmäisenä mielessä meidän rakennusprojekti. Ensi vuonna haluamme jälleen panostaa matkusteluun ja elämyksiin, se on takuuvarma tapa tehdä vuodesta ikimuistoisen. Lisäksi ensi vuosi on sillä tavalla erikoinen, että minun ja isi-ihmisen täyttäessä vuosia keväällä meidän yhteenlaskettu ikä on tasan 70 vuotta ja sitähän pitää tietenkin juhlia. Hihii. 

Vuonna 2018 haaveilemme ainakin seuraavista asioista:

- Tänä vuonna meidän pitkään haaveiltu, suunniteltu ja toteutettu rakennusprojektimme vihdoin valmistuu ja muutamme uuteen kotiimme. Jeeeij!
- Suunnittelemme pihaa, tontin aitoja ja teemme istutuksia talomme ympärille.
- Meidän esikoinen aloittaa koulussa ja orientoidumme meidän uuteen arkeen kaikessa rauhassa ja yritämme olla mahdollisimman lempeitä itsellemme tulevana syksynä. Iiiik. 
- Opettelemme lasten kanssa Euroopan eri maita ja tutustumme niihin ruokakulttuurin ja muiden teemojen kautta. 
- Minä aion uida avannossa. En tiedä miten toteutan tämän, sillä minusta jo 20 asteinen järvivesi on liian kylmää. Silti olen saanut päähäni että aion toteuttaa tämän. Hahaa. 
- Otan jälleen juoksun/lenkkeilyn takaisin säännölliseen jokaviikkoisiin treeneihin ja tällä kertaa rakennan itselleni tavoitteellisen juoksutreenisuunnitelman. 
- Myymme nykyisen kotimme ja muuttaessa karsimme myös paljon meidän turhista tavaroista. Esimerkiksi keittiökaapeissa lojuu sellaisia astioita joita emme koskaan ole käyttäneet. Ne eivät muuta meidän kanssamme uuteen kotiin.
- Matkustamme alkuvuodesta 10 päiväksi Åreen ulkoilemaan, hiihtämään ja laskettelemaan. Niin kivaa. Matka on jo varattu ja siksi uskallan jo puhua tästä reissusta ääneen.
- Otan "crash course:n" joogaan ja tutustun yhdessä viikossa mahdollisimman moneen joogan alalajiin löytääkseni itselleni sopivimman muodon. Tykkään siis nyt jo hurjan paljon joogasta, mutta kaikkien muotojen oppiminen vie aikaa.
- Meidän isi-ihminen haluaa viettää tulevana kesänä enemmän aikaa golfkentällä. Rakennusprojektimme, opiskeluiden, harrastusyritysten ja pikkulapsiarjen keskellä tälle ei aiemmin ole jäänyt kovin paljon aikaa.
- Meidän nuorimmainen haaveilee luisteluharrastuksesta. Keväällä ilmoitamme hänet luistelukouluun jossa hän saa harjoitella taitojaan ja ehkä oppii pikkuhiljaa pääsemään eteenpäin luistimilla. Hihii.. 
- Täytämme yhdessä 70 vuotta isi-ihmisen kanssa ja juhlimme sitä isosti keväällä.
- Aiomme hankkia toisen sup-laudan ja tehdä suppaillen päiväretken Näsijärvellä.
- Matkustamme aikuisten kesken Nizzaan alkukesästä viettämään meidän hääpäivää ja koko perheen voimin matkustamme myöhemmin vuodesta rantalomalle jonnekin lämpöiseen. Haaveilemme myös Islannin-matkasta mutta lomapäiviä on vaikea saada riittämään kaikkeen. Voisiko lomapäiviä vuodessa olla vaikka 60? Heh.
- Hankimme uudet sohvat. Vaikka minulla tällä hetkellä on pikkuinen sohva-kriisi luulen, että meidän uusista sohvista tulee tosi hienot. 
- Käymme lumikelkka-ajelulla jossain vuorilla, ehkä Suomessa tai kenties Åren matkallamme.
- Panostamme koko perheen peli-iltoihin ja opettelemme pelaamaan yhdessä erilaisia lauta ja logiikkapelejä. 
- Syksyllä minä haaveilen palvelumuotoilukurssiin osallistumisesta. Kurssit ovat niin suosittuja, että kaikki paikat täyttyvät heti. Tänä vuona pitää olla ajoissa ilmoittautumassa mukaan.

Minkälaisia tavoitteita tai haaveita sinulla on vuodelle 2018?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Mahtava lista! En ole ehtinyt edes vielä miettiä omaa listaa ja vuosi vaihtuu ihan pian, iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tuo vuodenvaihde tulee aina nopeammin kuin uskookaan :D

   Poista
 2. Ihana lista! Teidän vuodesta tulee kyllä ihan super! Meilläkin on pieni hääpäivämatka suunnittelilla kesälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, että tekin pääsette reissuun! :D Se on harvinaista herkkua se <3

   Poista