2017/12/06

Suomi.fi helpottamaan lapsiperheiden arkea

Moni on ehkä löytänyt itsensä samasta tilanteesta kuin me löysimme itsemme viime syksynä. Meidän poika oli silloin aloittamassa eskarissa ja siirtymässä perhepäivähoidosta suureen päiväkotimaailmaan. Muutos itsessään oli jo suuri ja sen tuomat haasteet stressasivat sekä meitä vanhempia että meidän pientä tyyppiä. Olin hyvissä ajoin etsimässä tietoa netistä eskariin ilmoittautumisesta ja hakutulokset johtivat tietenkin niihin tosi "luotettaviin" keskustelupalstoihin. (Jokainen vanhempi tietää mistä puhun. Heh) Selasin viestiketjuja etsimässä tietoa siitä mitä kaikkea minun tulisi huomioida jotta mm. ilmoittautumiset menisi oikein. Seuraavaksi pompin verkkosivulta toiselle hakemassa tietoa meidän lähimmästä koulu-piiristä ja halusin samalla myös löytää tietoa siitä missä ala-aste ja mahdollinen ylä-aste sijaitsisivat. Asioiden selvittäminen tuntui valehtelematta melkein tähtitieteelliseltä ainakin tällaiselle henkilölle joka haluaa tietää kaiken heti. Kun muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa kuulin Suomi.fi-verkkopalvelusta olin valehtelematta aivan ällikällä lyöty. Vastaus minun kaikkiin koulun aloittamiseen liittyviin kysymyksiin löytyy jatkossa YHDELTÄ sivustolta johon keskitetty kaikki julkiset palvelut, ohjeet ja tiedot. Siis kuinka kätevää, kysyn vaan?

Suomi.fiSuomi.fi
Suomi.fiSuomi.fi-verkkopalveluun on tuotu kaikki julkiset palvelut ja asiointikanavat yhteen ja samaan paikkaan. Kirjautumalla sivustolle pankkitunnuksilla pääsee kätevästi käsiksi kaikkiin omiin tietoihin ja voi vaivattomasti siirtymään esimerkiksi Kelan ja Verohallinnon sivujen välillä kirjautumatta uudestaan. Sivustolle on koottu valtava määrä ohjeita eri elämäntilanteita varten ja tieto on luotettavaa ja sitä päivitetään. Mitä parasta, ohjeet eivät ole kirjoitettu sillä perus kapula-kielellä johon olemme tottuneet, vaan on oikeasti yritetty pysyä asian ytimessä. Selkeys ja kiteytetyt ohjeet ovat helposti ymmärrettäviä ja niitä lukemalla jokainen voi säästää huimasti aikaa.
 
Etsiessä tietoa eskarista ja kouluista Suomi.fi-verkkopalvelussa käytän hakukenttää ja pääsen käsiksi listaan kaikista esikouluopetuspaikoista Helsingissä. Näen kartalla suoraan missä ne sijaitsevat ja pääsen suoraan siirtymään jokaisen eskarin lisätietoihin. Lisäksi palveluun on yhdistetty myös reittiopas, eli voin suoraan katsoa kuinka kauan siirtymisiin menisi. Löydän myös suoraan linkin ilmoittautumisportaaliin Helsingin kaupungin sivuilla jonne voin siirtyä kirjautumatta uudelleen. (Tämä oikeasti kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Heh) Lisää tietoa huomioitavista asioista koulunkäyntiin liittyen löydän myös Esiopetus ja koulunkäynti-osion alla syöttämällä paikkakunnaksi Helsinki. Kaikki tieto yhdessä paikassa. Vau.
 
Suomi.fi
Suomi.fi
Suomi.fi
Kaikista siisteintä tässä koko touhussa on se, että Suomi.fi-verkkopalvelu kehittyy jatkuvasti. Tiedetään jo että ihan pian jokainen voi vastaanottaa ja lähettää omia viranomaisviestejä sähköisessä muodossa Suomi.fi:n osana toimivan Viestit-palvelun kautta. Siellä voi myös mm. valtuuttaa toisen henkilön asioimaan sähköisesti puolestaan ja seurata toiminnallisia ohjepolkuja jotka opastavat kansalaisia räätälöidysti perustuen heidän omaan tarpeeseen.
 
Ensi kerralla kun sinun täytyy selvittää tai etsiä ihan mitä tahansa tietoa viranomais-asioista niin hakeudu ensisijaisesti Suomi.fi-verkkopalveluun- lupaan, että yllätyt positiivisesti!
 
-Såfin
 
/Yhteistyössä Perheblogit.fi ja Suomi.fi:n kanssa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti