2019/01/07

Hard Rock Hotel ja rantaloma parhaimmillaan

Kesken synkintä syyspäivää meidän pojat istuvat telkkarin ääressa ja laulavat kaanonissa Tui:n mainoslaulua. "Let the sunshine.." ja kysyvät milloin lähdemme sinne. Sinne kullankeltaiselle rannalle turkoosin veden ääreen joka komeili kaikessa kauneudessaan meidän telkkariruudussa. Se oli pysäyttävä hetki. Aloimme pohtimaan vaihtoehtoja. Kaipasimme kaikki aurinkoa. Kun otimme asian puheeksi lasten isovanhempien kanssa syntyi nopeasti päätös joulunvieton sijaan yhdessä lähteä hakemaan rentoa meininkiä etelään. Päädyimme perinteiseen ratkaisuun lähteä sinne minne monet muutkin perheet lähtevät samoissa aikeissa: Kanariansaarille, Teneriffalle. Säätiedotus enteili hyvää. Pelkkää aurinkoa non-stop, 23-26 astetta. Aika buenoa. Säästimme lentokuluissa mutta panostimme hotelliin. Kirjauduimme joulupäivänä sisään aivan uuteen Hard Rock Hotelliin joka oli siistein hotelli johon koskaan olen törmännyt näillä leveysasteilla. Jänniä yksityiskohtia, siistit huoneet ja hyvä palvelu. Emme voineet pyytää enempää.

Runsaan aamiaispöydän jälkeen vietimme päivät pääosin hotellialueen poolilla juoden mehuja, mojitoja ja välillä pelaten minigolfia, jalkapalloa ja pingistä. Olin itse ihan unohtanut miten rentoa tällainen lomailu on. Ja voi että olimme kaivanneet tällaista. Aiemmat lomamme ovat sijoittuneet kaupunkialueelle tai ovat olleet aktiiviloma-tyyppisiä hiihtolomia. Tällä lomalla huomasimme myös miten isoiksi meidän pojat ovat kasvaneet. Kun me aikuiset luimme kirjaa aurinkotuoleilla, meidän poitsut viihtyivät keskenään lastenaltaassa tai lapsille tarkoitetussa kiipeilyalueella. Aivan huikeaa. Luin itse tällä reissulla loppuun yhden kirjan ja aloitin jo seuraavan. Se kertoo jotain rentoilun määrästä.  Allasalueella soi live-musiikkia joka päivä ja täytyy sanoa, että esiintyjien taso oli todella korkea: kuulimme kaikkea rokkaajista jopa klassisiin esityksiin. Huoneisiin sai myös panttia vastaan lainata kitaran ja jammailla niin paljon kuin sydämestä lähtee. Aika hauskaa. 

Muutaman päivän jälkeen huomasimme, että kaipasimme hieman vaihtelua maisemiin ja vuokrasimme auton jolla teimme muutaman kivan päiväretken Teneriffan saarella. Käytimme myös muutamana iltana taksia kun lähdimme syömään isompaan kaupunkiin. Näimme hienoja värikkäitä auringonlaskuja ja nautimme monet pitkät illalliset. Voin kertoa että vesijumpilla ja muutamalla joogatuokiolla ei ihan kompensoi sitä kalorimäärää mitä reissulla tuli syötyä, mutta se annettakoon anteeksi sillä ovathan nämä tällaiset reissut aika ainutlaatuisia.

Hotellilla oli myös pieni oma yksityinen pätkä rantaa mutta se oli aika kivinen. Siellä kävimme ennemmin tutkimassa ympäristöä ja etsimässä aarteita. Löysimme sieltä puolikkaan ravun, simpukoita, kalan ja jänniä kiviä. Yhtenä aamuna heräsimme kuumaan päivään ja päätimme lähteä kunnolliselle hiekkarannalle joka sijaitsi muutaman kilometrin päässä meidän hotellista. Vaikka päivä oli kuuma, rannalla kävi tuuli joka nostatti isoja aaltoja. Se riemun määrä mitä lapsista lähti kun he juoksivat aalloissa rantaviivalla oli mieleenpainuvaa. Pienet varpaat uppoutuivat rantahiekkaan ja otti ponnistusaskelia kun he juoksivat edestakaisin kuohuavia aaltoja pakoon. Kun vesi osui jalkoihin, heiltä pääsi ilonkiljahduksia. En unohda tätä koskaan.

Kaiken kaikkiaan meillä oli aivan huikea loma ihan parhaassa seurassa. Kiitos isovanhemmille tästä joululahjasta!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää kerrassaan ihanalle lomalle! Eikä kuvat kyllä yhtään helpota tätä lomakuumetta mitä täällä podetaan :D

    VastaaPoista