2019/01/21

Kausituotteet käyttöön: Appelsiini-jugurtti pannacotta

Minä olen aina ollut aika huono tekemään jälkkäreitä. Kokemukseni rajoittuu siihen mitä synttäreitä varten ollemme leiponeet. Aina välillä on hyvä yllättää itsensä ja tehdä jotain mitä ei normaalisti tee. Tähän saimme inspiraation kun lasten isovanhemmat olivat ostaneet ihanan makeita appelsiineja ihan kilokaupalla ja saimme heiltä ison säkin. Me aloimme miettimään mitä kaikkea kivaa niistä voisi tehdä ja tietenkin olisi vielä parempi jos reseptissä hyödynnettäisi kaikkia hedelmän osia: kuorta, lihaa ja mehua. Appelsiini on nyt kausituote ja se tarkoittaa myös, että itse hedelmä on parhaimmillaan juuri tällä hetkellä. Me päätimme testata appelsiini-jugurtti pannacotan tekemistä ja apukokkina toimi meidän kuopus joka vastasi mm. sekoittamisesta ja koristelusta. Hihii.. Tästä jälkkäristä tuli tosi hyvä ja se oli jugurtin takia kevyemmän oloinen kuin normaali pannacotta. Kannattaa testata!

Appelsiini-jugurtti pannacotta
(6 annosta)
2 liivatelehteä
3 appelsiinia
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista jugurttia
Mintunlehtiä koristeluun

Pilko 2 appelsiinia ja poista lohkoista kalvot mahdollisimman hyvin. Sekoita joukkoon ripaus sokeria ja kardemumma. Laita appelsiinisalaatti annosmukien pohjalle. Liota liivatelehdet 10 minuuttia kylmässä vedessä. Raasta  yhden appelsiinin kuori ja purista samasta hedelmästä mehu. Kiehauta kerma, sokeri ja appelsiinimehu. Nosta kuuma neste liedeltä ja purista sen jälkeen liivatelehdistä vesi. Lisää liivatelehdet, vaniljasokeri, appelsiinikuori ja turkkilainen jugurtti nesteen sekaan. Jaottele seos tasaisesti annosmukeihin ja koristele mintunlehdillä. Laita jääkaappiin ja anna kovettua ainakin 2 tuntia (tai vaikka yön yli)..

-Såfin

PS. Inspiraatio tähän reseptiin löytyi K-ruoka-sivuilta ja muokkasimme vain hieman sitä omaan käyttöön.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti