2019/01/04

Vuoden 2019 haaveita

Vuoden lähentyessä loppuaan se ottaa aina loppukirin. Ajan kulku tuntuu kiihtyvät kunnes yhtäkkiä huomaan halaavani läheisiä toivottaessani heille hyvää uutta vuotta. Vaikka vuodenvaihde olisi oivallinen hetki todelliselle uudelle startille se ei monesta syystä kuitenkaan ole sitä. Monet haaveilevat terveellisemmästä elämäntavasta mutta jäljelle jäneet joulusuklaat keittiöpöydällä kuitenkin muistuttavat todellisuudesta. Olen harvoin tehnyt mitään varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta sen sijaan minulla on suuria haaveita juuri käynnistyneelle vuodelle. Tämä vuosi joka on ensimmäinen laatuaan meidän perheelle. Ensimmäinen vuosi kun meillä ei ole suurta elämänmullistusta tulossa tai kaikkia aikaresursseja syövää projektia. Niinpä on tilaa haaveilla, tehdä suunnitelmia ja miettiä mihin panostaisi juuri tänä vuonna..


Vuoden 2019 haaveet:

- Matkailua: Tokyo, Nizza ja laskettelureissu Åreen. Kävimme viime vuonna useassa reissussa ja toivon, että voimme jatkaa tätä kaavaa myös tänä vuonna. Matkustus tulee siis olemaan meidän perheen tämän vuoden fokus. Meidän esikoinen on jo reilun vuoden toivonut että matkustaisimme Japaniin. Toisaalta olen haaveillut matkasta etelä-Ranskaan. Riippuen hieman rahatilanteesta voi olla, että toteutamme jommankumman näistä tai parhaassa tapauksessa kummatkin reissut. Oli miten oli, seuraava reissu tulee olemaan laskettelureissu Åreen pohjois-Ruotsiin. Jee. 

- Älä osta mitään kuukausi. Kolleegani kanssa toteutamme tänä vuonna mielenkiintoisen haasteen. Tämä tulee olemaan meille kummallekin vähintään sanottuna vaikeaa. Yksi kuukausi, eikä yhtään ostosta poislukien ruokaa. Tästä lisää myöhemmin.

- Maksaa autolainat pois. Tähän saimme hyvän alun kun vuoden ensimmäisenä päivänä maksoimme pois meidän toisen auton lainan kokonaan. Saman suunnittelemme tekevämme myös minun auton kohdalla vuoden 2019 viimeiseen päivään mennessä. 

- Istuttaa kaunis piha. Tänä vuonna meillä ei ole yhtään suurta projektia lukuunottamatta pihan viimeistä pintaa. Haaveilen meidän terassin sisustamisesta, yrttilaatikoiden rakentamisesta ja kirsikkapuun istuttamisesta. Pihallemme levitettiin jo valmiiksi mullatkin odottamaan tätä. Ah, kevät. En malttaisi odottaa.

- Henkinen hyvinvointi ja rauhoittuminen. Tänä vuonna haluan myös panostaa henkiseen tasapainoon ja koko perheen hyvinvointiin. Haluan poistaa jatkuvan kiireen tunteen meidän aikuisten ja myös lasten arjesta. Panostamme viikottaisiin arkisiin kotoilu-iltoihin (joita tähän mennessä ei juurikaan ole ollut). Panostamme yöuniin ja aikaisempiin aamuihin, jotta arkiaamutkin voisi alkaa hieman rauhallisemmissa tunnelmissa.

- Enemmän aikaa kirjoille. Vuoden 2018 lopussa päätin, että haluan alkaa lukemaan kirjoja taas. En siis ole lukenut juurikaan kirjoja sen jälkeen kun lapset syntyivät. Päätin, että 1 kirja kuukaudessa olisi hyvä tahti minulle ja juuri nyt se tuntuu olevan hyvä määrä. Haluan jatkaa tätä. Samalla haluan edelleen pitää kiinni lukemisesta lapsille. Loppuvuodesta lipsuimme iltasadun lukemisesta, ja tänä vuonna haluan ottaa tämän uudelleen käytäntöön joka ilta. Myös meidän isi-ihminen on löytänyt aikaa ja alkanut kuuntelemaan äänikirjoja uusilla vastamelukuulokkeilla jotka hän sai joululahjaksi.

- Avata esikoisellemme sijoitustili. Olemme tähän mennessä säästäneet lapsille ihan tavallisille tileille (lähinnä lapsilisät). Kun esikoisemme täyttää 8 vuotta avaamme hänelle myös sijoitustilin jonne säästämme rahaa. Saman teemme meidän kuopukselle kun hän tulee samaan ikään.

- Monipuolisemmin liikuntaa. Meidän perhe harrastaa paljon liikuntaa ja siihen olen oikein tyytyväinen. Eniten aikaa meillä kuluu kuntosalilla, jäällä ja polkupyörän päällä. Kerran viikossa käymme myös uimassa koko porukalla. Tänä vuonna haluaisin opettaa lapsia nauttimaan monipuolisemmin liikunnasta. Mitä tulee liikuntaan on helppoa kangistua kaavoihin, mutta siitä haluan myös itse päästä irti. Kiipeily, arkiset pallopelit kodin lähellä olevalla jalkapallo/koripallokentällä, hiihtäminen, ratsastus, rullaluistelu, melonta, golf, suunnistus.. kaikki on kotiinpäin.

Tällaisista asioista me haaveilemme! Minkälaisia haaveita sinulla on?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukaville suunnitelmille♥ Me pyrimme tänä vuonna panostamaan koko perheen hyvinvointiin ja yhteisiin elämyksiin. Tarkoitus olisi vihdoin alkaa toteuttamaan myös meidän reissulistaakin niin koko perheen kuin vain aikuisten voimalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidänkin suunnitelmat kuulostavat ihanilta <3 Ja tosi hienoa että tekin olette päättäneet panostaa reissailuun. Se on niin kivaa :)

   Poista
 2. Tämän vuoden suunnitelmat kuulostaa kivoilta! Japani olisikin kiinnostava kohde. Minä olen miettinyt voisiko meidän kaksi perinteistä ulkomaanmatkaa (kesä, syksy) jättää tänä vuonna tekemättä ilmastonmuutosta ajatellen. Toinen poika lentää talvimomalla isovanhempien luo Espanjaan ja mies tammikuussa Singaporeen, joten lentomatkailua tulee jo heti alkuvuodesta. Eikä se kyllä varmaan siihen jää...

  Onnellista vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia mietityttää ilmastomuutokset ja matkailun vaikutus siihen (etenkin lentäminen). En vielä ole valmis luopumaan matkailusta mutta olen kyllä esimerkiksi meittinyt muita ekotekoja kuten se että luopuisimme toisesta autosta kokonaan. <3 Onnellista vuotta 2019 myös teidän perheelle!

   Poista