2019/06/17

Fiesta!

Viimeistään nyt on aika asennoitua siihen, että kesä on täällä! Varma merkki meidän perheen kesän alkamisesta on se, että koko sukuni kokoontuu kesäjuhlien merkeissä. Minusta on huippukivaa, että meillä on superkiva porukka joka kokoontuu juhlimaan ja viettämään aikaa yhdessä niin usein kuin mahdollista. Monet matkustavat eri kaupungeista tänne vain osallistuakseen näihin juhliin. Joku saattaa sanoa, että perhe on pahin mutta minä sanon, että perhe on paras! Tänä vuonna meidän juhlien teemana oli Mexicolainen Fiesta. Aiempina vuosina olemme osallistuneet mm. Woodstock-juhliin sekä Hawai-teemajuhliin. Tämän vuoden Fiesta-teema oli hauska ja monet meistä oli somistautuneet juhliin sopivilla asusteilla. Oli ponchoa, sombreroa, ruusuja hiuksissa ja jotkut olivat jopa liimanneet rekvisiitaksi viikset. Juhlat pidettiin Helsingin Jollaksessa sijaitsevassa Villa Furuvik:in pihapiirissä. Keskellä pihaa oli iso vanha keltainen puutalo jonka edustalla oli istutettu kauniisti kukkivia alppiruusuja. Piha-alue oli loivasti kohti rantaa laskeva nurmialue jonka jälkeen aukesi ihana näkymä hiekkarannalle ja merelle aivan Santahaminan läheisyydessä..


Villa Furuvik:in piha ja rakennus oli täydellinen paikka tällaisille juhlille. Meidän porukka kisaili leikkimielisissä kilpailuissa nurmikkoalueella jossa yhden lajin voittaja oli se joka sai eniten palloja heitettyä sombreroihin. Lapset olivat innoissaan mukana kilpailussa ja halusivat rohkeasti kokeilla heittotaitojaan. Palkintona oli lopuksi pinjatan rikkominen ja sen sisältä löytyi pieniä hauskoja leluja. Kun me aikuiset nautimme leppoisasta tunnelmasta terassilla siemaillen sangriaa meidän vauhtipetterit kävivät uimassa ja leikkimässä hiekkarannalla. Onneksi niin, sillä he saivat purettua siellä riittävästi energiaa jotta jaksaisivat istua vielä illallispöydässä. Saimme nauttia ihanasta kesäsäästä koko päivän ja sombreroihin pukeutuneet vieraat naureskelivat, että hatut eivät vain olleet hienot juhla-asusteet vaan ne olivat myös käytännölliset tällaisella säällä.

Juuri sopivasti kun aurinko meni pilveen, siirryimme sisätiloihin ja istahdimme koko porukka piiiitkään pöytään nauttimaan Mexicolaisista ruuista: tacoista, tortilloista ja erilaisista muhennoksista ja dipeistä. Kuten sukumme juhliin kuuluu, myös näissä juhlissa laulettiin ja naurettiin. Perinteiset snapsilaulut oli korvattu mexicolaisversioilla ja saimme nauraa hauskoille sanotuksille. Illan loppupuolella saimme jopa nähdä pienen pasuuna-orkesterin esityksen. Koko juhlapäivä oli todella hienosti järjestetty ja paikka oli mitä mainioin tällaiselle meiningille. Tällaisten Mexicolaisten leppoisien tunnelmien siivittämänä on hyvä jatkaa eteenpäin ja aloittaa kesä oikein kunnolla.

Kiitos tuhannesti juhlien järjestäjille sekä kaikille kanssajuhlijoille! 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti