2019/06/11

Terkkuja Gdanskista!

Heivaanhei! Me kotiuduimme eilen päivällä aivan mahtavasta perhereissusta. Ostimme keväällä isi-ihmiselle syntymäpäivälahjaksi lentoliput Gdanskiin. Silloin päätimme pikkupoikien kanssa, että yllättäisimme isin neljän päivän reissulla Puolaan. Sen suurempia odotuksia meillä ei oikeastaan ollut reissua kohtaan. Tiesimme, että Gdansk yhdessä Sopot:in kanssa on suurinpiirtein Helsingin kokoinen paikka ja että se on kaupunki joka kärsi todella pahasti toisessa maailmansodassa. Muutoin lähdimme reissuun avoimin mielin, ilman taustaselvittelyä, suunnitelmia tai odotuksia. Hotellin olimme valinneet sijainnin perusteella. Yövyimme perhehuoneessa Scandic-hotellissa joka oli Gdanskin keskustassa pääautotien varressa ja vain n. 900 metrin päästä vanhan kaupungin ytimestä. Liikuimme paikasta toiseen pääasiassa kävellen. Meidän pikkupojat jaksoivat todella hienosti pysyä mukana n. 12-17 kilometriä päivässä. Pidemmät matkat kuljimme über-takseilla, jotka maksoivat todella vähän. Esimerkiksi n. 20 kilometrin matka lentokentältä hotellille maksoi vain n. 8€.. 

Reissussa näimme paljon kauniita restauroituja rakennuksia, toisen maailmansodan museoita, Zoo:n, Sopotin kauniit kilometrin mittaiset hiekkarannat ja Euroopan pisimmän puulaiturin. Mutta se mitä me näimme ei ehkä ollut kaikista tärkein, vaan se mitä tunsimme. Koko paikassa oli iloinen ja lämmin tunnelma. Kaupunki on turistien suosima ja joka puolella oli ihania ruokaravintoloita ja katumusiikkia. Paikka oli siisti, eikä missään tarvinnut pelätä. Lapsiperheitä oli yllättävän vähän, mutta lapsia kohdeltiin joka paikassa hyvin ja hotellissa he saivat jopa pienet lego-paketit saapumislahjaksi. Ravintoloissa oli lasten menu:t ja sisäänpääsymaksuja ei juurikaan veloitettu alle kouluikäisiltä. Kaikista jutuista tämä jäi eniten mieleen - leppoisa tunnelma, helppous ja ystävällisyys!

Me nautimme olostamme täysin sydämin. Me nukuimme joka aamu niin pitkään kuin uni maistui ja päiväunien aikaan palasimme hotellille useampana päivänä (outoa miten meidän pienin täällä suostui nukkumaan, vaikka hän kotona lakkoilee unien suhteen). Iltaisin hienojen herkkuillallisten jälkeen oli kiva pulahtaa hotellihuoneen kylpyammeeseen rentoutumaan. Lapsia aloimme kutsumaan matkamiehiksi. He vetivät niin uskottavasti pitkin Gdanskin katuja, että tämän reissun jälkeen lähtisin heidän kanssa minne vaan. Toisena iltana meidän esikoinen ehdotti, että käveltäisi kotiin ravintolasta jotta voisimme vielä katsella kaupunkia ja sulatella ruokaa. Hihii.. Ihana. Vaikka kengänpohjat kuluivat olemme niin monta kokemusta ja tunnelmaa rikkaampia. Jos etsit helppoa, kulttuurintäyteistä ja edullista kaupunkilomaa niin Gdansk on ehdottomasti paikka sinulle.

Palaan vielä myöhemmin jakamaan parhaat vinkit Gdansk-kaupunkilomaan lapsiperheen näkökulmasta! 

-Såfin 

4 kommenttia:

 1. Hei,

  kiitos kivasta matka postauksesta. olemme suunnitelleet perheen kanssa matkaa tänä kesänä Gdanskiin. Voitko suositella hotellia tai oikeastaan missä te yövyitte siellä?

  T.vakkarilukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yövyimme Scandic Hotellissa ihan vanhan kaupungin vieressä. Valitsimme hotellin sen perusteella, että sieltä sai kivan kokoisen perhehuoneen ja ketju oli tuttu. Huomasimme myös, että monessa hotellissa aamupala ei kuulunut hintaan ja Scandicissa kuului. Hotelli oli minusta siisti, muttei ihan uusi. Eli mikään luksushotelli se ei ollut, mutta toimiva, siisti ja turvallinen kaikin puolin. Sijainti, aamupala ja hintalaatusuhde oli tässä hotellissa kohdallaan. :)

   Poista
 2. Katselinkin ihastellen teidän lomailoa instan puolella :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan lisää! Me täällä yritetään juuri pohtia kohtuullisen matkan päässä olevia kohteita, joissa olisi mukava viettää pidennettyä viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! oli aivan ihana matka <3 Tämä oli todella helppo matkakohde ja edelleen hämmästyttää ihana tunnelma ja edullinen hintataso näin lähellä Suomea. Menemme varmasti uudestaan. :)

   Poista