2019/06/04

Mökki, rakas mökki

Viimeistään juhannuksena haluamme viettää pitkän viikonlopun mökillä ja silloin saamme yleensä myös vieraita seuraksemme. Se on kiva viikonloppu joka avaa meidän kesäkauden. Meidän mökki sijaitsee Näsijärvessä pienessä saaressa. Saarella on vain muutama muu mökki ja paikka on pieni ja idyllinen. Saamme siellä olla rauhassa kaupungin vilskeeltä veden ja suurien mäntyjen ympäröimänä. Yhtälailla kuin lapsuudenmökkini myös tämä mökki on lähellä vettä. Se on minulle tärkeää. Vesi rauhoittaa minua ja viihdyttää lapsia. Meidän mökiltä on n. 20 askelta hiekkarannalle. Miettikää. Terassilta kulkee muutama porras alas kohti rantaa, jonka jälkeen varpaat voi jo kastaa puhtaaseen järviveteen. Sinilevää ei yleensä koskaan ole. Tässä vaiheessa vuotta me olemme jo yleensä puunanneet mökkimme kesäkuntoon, mutta olemme kai joutuneet johonkin ruuhkavuosien pyörteeseen joten meillä pienoinen urakka edessä viime sunnuntaina kun vihdoin aikatauluissa oli vapaapäivä tätä siivousta varten. Suuntasimme koko perheen voimin saareen siivoamaan ja laittamaan paikat kuntoon tulevaa kesää varten. Vaarikin tuli mukaan apuun..

Vaikka meidän pääasiallinen tavoite nyt sunnuntaina oli siivoaminen, halusimme myös nauttia päivästä. Ostimme mukaan motomatoja kalastamista varten ja pakkasimme saunakamat kassiin. Päätimme lämmittää saunan ja paljun – se olisi ihana palkinto pitkän siivouspäivän jälkeen. Pojat olivat niin innoissaan kun pääsimme perille. Meidän kuopus pomppi pienessä yhteysveneessä tasajalkaa, niin paljon hän halusi jo olla perillä tutkimassa metsiä, pomppimassa trampoliinilla ja tutkimassa mökille viime syksynä jätettyjä leluja. Pojat pomppasivat laiturille ja lähtivät suorinta reittiä metsään. Tämä saari on heidän valtakunta. He saavat kulkea vapaasti paitsi laiturilla ja ihan veden läheisyydessä. Metsästä he löysivät heti ”käärmeen” joka oli vanha ja ei siksi liikkunut. (se oli keppi) Vedessä jokainen vesiroiske tarkoitti pinnan alla piilevää kalaa ja he kävivät vaarin kanssa katsomassa linnunpesiä.

Tuuletimme petivaatteet, tamppasimme petauspatjat ja matot. Kuurasimme lattiat ja pinnat puhtaiksi ja asetimme lopulta kaikki mökistä uloskannetut tavarat vanhoille tutuille paikoilleen. Pesimme saunan sekä paljun, petasimme sängyt ja viikkasimme talven kotona pesussa olleet lakanat ja pyykit kaappeihin. Täytimme jääkaapin ja siivosimme lelut paikoilleen. Kun illalla myöhään pulahdimme paljuun nauttimaan maisemista ja rentoutumaan päivän uurastusten jälkeen näin miten suunnattomasti lapset olivat nauttineet meidän päivästä. He eivät KERTAAKAAN saarella kysyneet ipadien perään. He vaan leikkivät metsässä, pelasivat ja löysivät vanhat kaarnaveneensä. Se jos jokin tekee vanhemmsita onnellisia. 

Nyt kaikki on valmista ja ai että minä odotan kesää.

-Såfin

PS. Pysy kuulolla, nimittäin huomenna blogissa on juttua kesän kätevimmästä apuvälineestä ranta- ja ulkoleikkeihin. Teille on myös luvassa myös kiva alennuskoodi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti