2019/06/07

Kesäteatterissa pikkupoikien kanssa - Kaislikossa suhisee!

Kesällä on ihana tehdä asioita eri tavalla kuin talvella. Rakastan kävelyjä joenvartta pitkin, potkulautailuretkiä lasten kanssa ja jäätelökioskilla jonottamista. Yksi takuuvarma merkki kesästä on myös kesäteatterit. Epäsymmetriset penkkirivit keskellä pihapiiriä suoraan taivaan alla ja näyttämö joka koostuu elävistä puista ja ympärillä olevista rakennuksista. Taustalla kuuluu lintujen laulua ja kaukaisuudessa laskeutuvan lentokoneen ääniä. Se on kesäteatteria se. Pienenä kävin joka kesä isovanhempieni kanssa kesäteatterissa. Se on tosi tärkeä muisto minulle lapsuudestani. Omia lapsiani haluan yhtälailla viedä aktiivisesti katsomaan teattereita. Tänä vuonna saimme kutsun Teatteri Tuikkeen "Kaislikossa suhisee"-nimiseen teatteriesitykseen Tapanilassa. Eilen oli tämän esityksen ensi-ilta ja saavuimme poikien kanssa ihanan varjoisalle pihapiirille joka oli aivan Tapanilan juna-aseman läheisyydessä..


Tämä teatteriesitys perustuu klassikkoon, "Kaislikossa Suhisee"-lastenkirjaan, joka on monelle tuttu. Esitys alkoi vauhdikkaasti kun myyrä juoksi pihapiirin halki ja harmitteli juuri menetettyä kotiaan. Siitä seurasi jännittävä tarina jossa puitiin sekä ystävyyttä, kiusaamista, toisten auttamista ja yhteisöllisyyttä. Näitä vaikeita tilanteita käsiteltiin hassuttelevien eläinhahmojen avulla jotka mm. karkasivat vankilasta ja houkuttelivat toisiaan ansaan. Meidän poikien mielestä Konna oli paras hahmo tässä esityksessä. Konna joutui jatkuvasti vaikeuksiin hänen ihastuttuaan erilaisiin menopeleihin kuten vauhdikkaisiin autoihin ja polkupyöriin. Lapset nauroivat ääneen kun konna töötäten ampaisi auton kanssa pihapiirin halki. Joukko näätiä halusi päästä käsiksi Konnan omaisuuteen ja siksi he alkoivat juonimaan häntä vastaan erilaisin keinoin. Onneksi Konnalla oli ystävähahmot auttamassa.

Minusta tämä teatteri esitys on todella hauska ja juuri sopiva meidän pojille. Vaikka tarinassa käsiteltiin vaikeita asioita siinä oli silti myös viihdyttävä tarina ja kekseliäisiin asuihin pukeutuneita hahmoja. Lapset nauttivat todella paljon tästä vauhdikkaasta muttei ollenkaan liian pelottavasta esityksestä. Ikäsuositus oli 4+ vuotta, mutta kyllä yleisössä viihtyi myös pienemmät tyypit. Esityksessä oli väliaika, joten lapset jaksoivat hyvin istua paikoillaan kummatkin puoliajat. 

Suosittelemme ehdottomasti tätä esitystä kaikille lapsiperheille. Esitys on kiertävä ja esityspaikat ja tietoa lippujen hinnoista löydät täältä! Esim. perhelippu etukäteen verkkokaupasta 45€.

Aiotteko tänä vuonna käydä kesäteatterissa?

-Såfin

/Yhteistyössä Teatteri Tuike/

2 kommenttia:

  1. Kesäteatterit on hauskoja elämyksiä lapsille :) Meillä taitaa tänä vuonna jäädä välistä, mutta josko syksyn tullen isommat pääsisi muutoin teatteriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teatterit ovat kyllä hauskoja! Minä muistan, että me itse käsikirjoitimme teattereita pienenä ja esitimme ne sitten vanhemmille.. :) <3

      Poista