2020/01/03

Viikonloppu Hampurissa aikuisten kesken

Viime vuoden loppumetreillä matkasimme ystäväpariskunnan kanssa ihan ilman lapsia Hampuriin. Tarkemmin sanottuna meidän matkan ainut tavoite oli käydä Hampurin Joulutorilla. Se tavoite tuli täytettyä monta kertaa, sillä pysähdyimme useasti nauttimaan jouluvilskeestä ja ihmismassojen hitaasta vaappumisesta jouluisten kojujen välissä. Sen lisäksi Hampurilla oli paljon muuta tarjottavaa. Ilman sen kummempia suunitelmia päätimme ottaa päivät kuten ne tulivat ja loppujen lopuksi meille muodostui kiva pieni "todo-lista" aivan lennosta. Minä ja Isi-ihminen emme koskaan olleet käyneet Hampurissa kun taas ystäväpariskuntamme toimivat enemmän tai vähemmän paikallisina oppaina. Päätimme yhdessä, että kävisimme Miniatur-Wunderland:issa, jossa on mieltä mullistava määrä pienoismaisemia, junaratoja ja sähköistettyjä pikkukaupunkeja. Muita paikkoja joita halusimme nähdä viikonlopun aikana oli tietenkin myös Reperbahn-alue ja iso teollinen satama jonka reunuksille on rakennettu melkoisen näyttäviä ja arkitehtuurisesti palkittuja rakennuksia.. Satama-alueen kieppeiltä lähtee päivittäin suuria tavaratoimituksia laivateitse muualle maailmaan. Monet pitävät Hampurin yhtenä maamerkkinä isot nosturit joiden avulla laivat lastataan. Alue on iso ja me päädyimme sateisesta kelistä huolimatta kävelemään melko pitkän matkan vesirajaa pitkin. Niin tekivät monet muutkin. Sieltä saimme samalla näkymän konserttitalolle päin, joka on hieno moderni rakennus piikikkäällä katolla. Satama-alueelta on lyhyt kävelymatka keskustaan jonne me sitten kävelimme ja pysähdyimme yksille virkistäville. Naureskelimme myös sille, että satuimme valitsemaan kadun jossa oli kaikki tutut pohjoismaalaiset suurlähestytöt ja Suomalainen merimieskirkko. Tietenkin löysimme varmaan ainoat liehuvat suomenliput koko kaupungista.

Miniature Wunderland oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Ainut mitä emme ymmärtäneet huomioida oli, että meidän olisi etukäteen pitänyt ostaa liput (tai edes varata sisäänpääsyaika) sillä näyttelyyn pääsee vain rajoitettu määrä vierailijoita samaan aikaan. Ja voin kertoa että kohde oli suosittu - eikä turhaan. Sinne oli tehty vaikuttava määrä pienoiskaupunkeja ja alueita jotka hyvin hyvin yksityiskohtaisesti näyttivät minkälaiselta eri maailmankolkissa näyttää.  Hauskoina yksityiskohtina oli mini-ihmiset, tieonnettomuudet, festarin teltoissa olevat ihmiset "puuhissaan" jne. Tämä on paikka jonne ehdottomasti haluan joskus tulla lastenkin kanssa. 

Reperbahn:illa on tietenkin oma maineensa, mutta nykyään alue on enemmän juhlijoiden katu. Varsinaisessa merkityksessa seksikauppa on siirtynyt sivumpaan rajatulle ja suljetulle alueelle. Kävimme Reperbahnin pääkadulla ja siellä oli paljon väkeä, ulkoilmakonserttia, vilkkuvia valoja ja joitan alan kauppoja teipatuilla ikkunoilla. Vaikka alue on paljon muuttunut pahimmista päivistään oli kuitenkin mielenkiintoista käydä tällä pahamaineisella alueella ihmettelemässä. 

Ainiin, sellainen jäi mainitsematta, että jos illalla kaipaat hieman erilaista, mutta paikallista ruokakulttuuria, voin täysin sydämin suositella. Tiefental-ravintolaa. Paikka sijaitsi hieman keskusta-alueen ulkopuolella, n. 10 minuutin taksimatkan päässä. Matka on kuitenkin sen arvoinen jos haluat kokea aitoa paikallista ruoka-kultturia vähän hienommin. 

Meille riitti tapahtumaa, naurua ja näkemistä koko viikonlopulle ja suuri osa kaupungista jäi edelleen tutkimatta. Pitää siis joskus palata tänne uudestaan!

Oletko sinä käynyt Hampurissa?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, varmasti rentouttavan ihana reissu♥ Jouluihmisenä olisi mukava joskus päästä Hampurin joulutorille! Lapsena on tullut Hampurissa kyllä käytyä, mutta en mä muista sieltä mitään :D

    VastaaPoista