2020/01/28

Kerrostettu mansikka-valkosuklaa jäädykekakku

Me otimme viikonloppuna pienen varaslähdön meidän kuopuksen synttärijuhlintaan. Hänen 6-vuotisjuhliaan kokoontui juhlimaan iso joukko sukulaisia. Meillä on iso lähiperhe ja kun kutsumme koolle kaikki perheenjäsenet meitä on yhtäkkiä 22.  "The more the merrier" - niin ne sanovat. Meidän kuopus toivoi juhliinsa jäätelökakkua. Ajattelin kuitenkin, että olisi kiva jos tällä kertaa itse tekisimme jälkkärin tai leipoisimme kakun. Yhtäkkiä minuun iski sellainen nostalginen fiilis kun muistin, että aina ennenvanhaan tehtiin paljon jäädykekakkuja. Se oli vähän sellainen 80-luvun ja 90-luvun juttu kun jokaisessa talossa oli iso arkkupakastin ja tilaa tällaiselle kokkaamiselle oli riittävästi. Vähän niin kuin mokkapalatkin - oi niitä muistoja omasta lapsuudesta. No minä sitten menin ja innostuin jäädykekakun tekemisestä ja päädyin siihen että hifistelisimme ja tekisimme kahdesta mausta sellaisen kerrostetun version. Valkosuklaata ja mansikkaa. Tämä oli meidän kuopuksenkin mielestä tosi hyvä idea. Alla resepti ja vinkit. 

Mansikka-valkosuklaa jäädykekakku
(n. 10 hengelle, kuivakakkuvuoka tai silikoniastia)

200 gr valkosuklaata leivontaan 
1.5 dl tomusokeria (voi korvata osan tavallisella sokerilla)
2 kananmunaa
500 gr jäisiä luomumansikoita
5 dl luomuvispikermaa
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi kuivattuja Dr Oetkerin vadelmahippuja, koriste-coctailtikkuja ja kaikkea muuta kaunista. 

Tee näin: Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa (jos suklaa todella kuumaa, anna jäähtyä hetken). Sekoita suklaan sekaan kananmunat ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää suklaan joukkoon puolet kermavaahdosta. Soseuta jäiset mansikat ja sekoita siihen sokerit ja sitruunamehu. Nostele loput kermavaahdosta mansikoiden sekaan. Nostele varovasti kerroksittain kumpaakin seosta vuokaan ja laita pakkaseen. Käyttämässämme reseptissä oli jäähdytysajaksi määritetty 4 tuntia, mutta koska teimme kakun jo edellisenä päivänä en voi olla varma riittääkö ihan niin lyhyt aika. Ota jäädykekakku hyvissä ajoin (n. 20 minuuttia ennen tarjoilua) esille ja käännä se sulamaan lautasen päälle kun se vielä on muotissa. Se irtoaa kun se on riittävän sulanut. Me sulatimme kuuman veden alla nopeuttaaksemme prosessia ja kakun pinta suli (ehkä liian) nopeasti. Maku oli kuitenkin mitä mainioin. Namsk. 

Milloin sinä viimeksi olet tehnyt jäädykekakkua?

-Såfin

Inspiraatio ja alkuperäinen resepti on löydetty täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti