2020/01/20

Soitinkaruselli

Meidän esikoinen aloitti viime syksynä uuden harrastuksen, Ukulelen soittamisen. Tunnille osallistuminen on ollut kätevää sillä se on järjestetty pohjois-Helsingin musiikkiopiston toimesta meidän esikoisen koulussa koulupäivän päätteeksi. Opettaja on vielä kaiken lisäksi saattanut soittoryhmäläiset iltapäiväkerhoon tunnin jälkeen. Harrastus jatkuu myös nyt keväällä. Samaan aikaan kun meidän kodin seinien sisällä on alettu kuulemaan entistä enemmän musisointia uuden harrastuksen myötä, myös meidän 5-vuotias kuopus innostui. Hän kertoi meille joululomalla, että hänkin halusi aloittaa soittamisen. Lapsen innostukseen täytyy tarttua ja selvitin mitä vaihtoehtoja meillä olisi. Halusin, että hän saisi kokeilla mahdollisimman paljon eri soittimia ja lajeja, mutta muskariin tai bändikouluun hän ei suostunut. Se on kuulemma pienille lapsille. Sitten löysin soitinkarusellin.


Soitinkarusellin idea on se, että lapset saavat yhden lukuvuoden aikana kokeilla mahdollisimman monta erityyppistä soitinta. Idea on se, että lapsi sen perusteella voisi testata tykkääkö musiikista, onko motivaatiota harjoitella ja ehkä jopa löytää suuntaviivaa siihen mikä se oma soitin voisi olla. Samalla lapset opettelevat myös lukemaan nuotteja ja tunnistamaan rytmejä. Soitinkarusellissa on mukana sekä puhallin-, lyömä- ja jousisoittimia. Ihan huikea idea. Me tartuimme tuumasta toimeen ja ilmoitimme kummatkin veljekset 6-8 vuotiaiden ryhmään. Lapsia ryhmässä sai olla 3-5. Saimme pian sen jälkeen viestin, että vielä mahdumme mukaan ja että aloittaisivat nokkahuilusta. Nokkahuilu on hyvä ja helppo ensisoitin jonka avulla on kiva tutustua musiikkiin. 

Viime viikolla osallistuimme ensimmäistä kertaa tuntiin ja olimme sopineet, että minä saisin tulla mukaan tarkkailemaan tuntia. Meidän opettaja oli todella mukava ja oli hyvä lasten kanssa. Meidän kuopus oli vielä hieman arka, mutta tunnin loppupuolella myös hän puhalsi rohkeasti ensimmäisiä nuotteja nokkahuilulla. Jess. Lapset saivat pienen läksyn ja nokkahuilut mukaan kotiin harjoittelua varten. Olen todella innoissani tästä. Minusta tällainen karuselli on mitä mainioin tapa tutustua vähän syvällisemmin musiikkiin. 5-7 viikon päästä vaihdamme soitinta. 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti