2015/10/17

#Blogisitarina

Sain tällaisen mielenkiintoisen haasteen Napsahduksia-blogin Nadjalta. Haasteessa on tarkoitus pohtia ja kertoa oman blogin historiasta ja tällaista en oikeastaan koskaan aiemmin ole tehnyt, joten tässä se tulee..

Mistä blogini sai alkunsa?
Olin jo jonkin aikaa pitänyt Facebookia henkilökohtaisena päiväkirjanani ja sinne oli silloin hauska tallentaa kuvia ja hetkiä omasta arjesta. Minusta kuitenkin tuntui, että Facebookissa jokainen vähän tuputtaa tarinaansa muille ja koin, että haluan pitää tällaista päiväkirjaa jossain muussa osoitteessa. Osoitteessa, johon meidän elämästä kiinnostuneet voivat tulla kurkkaamaan meidän kuulumiset silloin kun he itse haluavat. Pääsyy blogin perustamiselle on kuitenkin se, että halusin luoda meille itsellemme muiston näistä hektisistä vuosista.

Miten blogini on kehittynyt?
Aloin kirjoittamaan blogia ilman mitään kokemusta kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Blogini ensimmäisissä kirjoituksissa kuvat olivat pieniä ja tekstit lyhyitä. Jossain vaiheessa muutin suuntaa, huomasin nimittäin, että itse tykkään lukea blogeja jossa on isot kuvat ja keskipitkiä tekstejä. Silloin päätin, että sellaisia blogipostauksia itsekin halusin luoda. Blogini kategoria on samoiten kuin silloin alussa edelleen random, sekalainen, "sitäsuntätä" - en halua laittaa elämäämme mihinkään kategoriaan.

Merkittäviä taitekohtia blogini taipaleessa?
Huomasin tätä kirjoittaessa, että blogini on vaivihkaa täyttänyt jo vuoden. APUA! Sen vuoden varrelle on mahtunut paljon hyviä hetkiä.  Se päivä kun blogiini ensimmäistä kertaa oli eksynyt yli sata lukijaa, se päivä kun sain ensimmäisen yhteydenoton yhteistyöstä, se päivä kun sain ihkaoman järkkärin ja sain julkaista "kunnollisia" kuvia tänne, se päivä kun otin härkää sarvista ja päätin alkaa opettelemaan html-koodia tämän sivun takana ja se päivä kun ymmärsin saaneeni uusia ystäviä täällä blogimaailmassa.

Vaikka teen tätä bloggaamista sen takia, että luon meidän perheelle muistoarkistoa meidän ruuhkavuosista, olen yllättynyt siitä miten tärkeää ihmisten kommentit ja tuki on. Saan paljon kommentteja ystäviltä ja tutuilta ja on ihanaa että jaksatte seurata meidän arkea. Tuntuu jotenkin myös hassulta, että tunnen että minulla on läheisiä ystäviä täällä blogimaailmassa joita en edes koskaan ole tavannut.

Kiitos <3

-Såfin

PS. Haastan mukaan seuravat blogit: Ketään kotona, Kiljusten blogin ja Tittin elämää.

Haasteen säännöt ovat seuraavat: (saa kopioida omaan blogiin):
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagrammissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagrammissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti Kototeko-blogi.

9 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea sun tarina <3 Ja kiitos kun otit haasteen vastaan :)
  Jotenkin olin ajatellut että olisit ollut vielä pidemmänkin linjan bloggari, vaikka onhan tuo pyöreä vuosikin jo aivan upea saavutus! Onnea vuosikkaalle siis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - aika noviisi tunne tässä kuitenkin vielä on vaikka tätä bloggaamista on jo vuosi takana! Hihii.. <3 Tämä oli jotenkin kiva haaste. Harvoin sitä tulee mieleen kirjoittaa juuri tästä bloggaamisesta :D

   Poista
 2. Onnea blogin synttäreistä :) sun blogi taisi olla ensimmäinen mitä mä rupesin ihan vakkaristi seuraamaan kun aloin itsekkin kirjoittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ei kyllä tunnu yhtään siltä, että tätä olisi tehnyt jo vuoden.. :D Mutta aika taitaa mennä kaiken puolin nopeasti lapsiperheessä. Hihii.. Kivaa, että olet pysynyt matkassa! :) <3

   Poista
 3. Heij, onnea vuodesta! Mä olen koko ajan jotenkin luullut, että sä olisit blogannut paaaaaljon pidempään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihan hauskaa, että monet on luullut että olen tehnyt tätä kauemmin kuin vuoden. Hihii..

   Poista
 4. Nyt mä vasta huomasin, että minut on haastettu! Kiitoksia! Lähden mukaan, kun tältä flunssalta ja remonttikaaokselta ehdin!

  VastaaPoista
 5. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;) Mä yritän tarttua tähän haasteeseen lähipäivinä :)

  VastaaPoista
 6. Vihdoin vastattu tähän haasteeseen :D

  VastaaPoista