2015/10/16

Veneilykausi päätetty

Viime viikolla nostimme veneen kuiville maille ja tyhjensimme kaapit ja tavarat tulevaa talvea varten. Tämä on oikeastaan viimeinen konkreettinen toimenpide, joka lopullisesti viestii kesän ja alkusyksyn päättymisestä. Samalla innostuin muistelemaan meidän kesän veneilyretkiä. Veneemme moottorit olivat tänä kesänä käynnissä yhteensä 46 tuntia, lähtöjä kotilaiturista teimme ainakin 20 ja veneessä vietettyjä öitä oli 3. Se on meidän mittapuulla melkoisen paljon, etenkin tällaisena hieman viileämpänä kesänä. Teimme retken Emäsaloon, Porvooseen, Kaunissaareen, Lonnaan, Suomenlinnaan ja  Barösundiin mutta pääosin me vain kelluttiin täällä Helsingin edustalla ja nautittiin saariston maisemista.


Meidän nuorin veneilijä oli tänä kesänä vain muutaman kuukauden ikäinen ja vanhin taas yli 60-vuotias. Meidän vene toimi kesän aikana mm. väliaikaisena ravintolapöytänä Skifferin edessä,  kuljetusvälineenä yhdelle polttariporikalle, päiväunipaikkana, yhden tiimi-illan palaveripaikkana ja muutenkin yleisenä auringonottopaikkana. Kesää ja etenkin veneilyä tulee ikävä sen vapauden tunteen takia. Se on kuin pieni pikaloma keskellä arkirallia. Siinä keskellä merta ei voi keskittyä mihinkään muuhun kuin siihen hetkeen..

Eli hyviä talviunia sitten vaan ihana vene!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia ♥ Meillä vene nostetaan vasta kun rantaan alkaa tulla paksumpaa jäätä, mutta me lähinnä liikutaankin paikasta a paikkaan b :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - alkaa ehkä olemaan hieman ikävä kesää! :) <3 Voi, mekin olisimme halunneet vielä pitkittää veneilykautta. Meidän osalta se ei kuitenkaan ole hyvä idea kun veneessä kulkee vesijärjestelmä joka pahimmassa tapauksessa voi jäätyä.. Nyyh!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Saaristo ja meri, aah. Mun yksiä oman lapsuuden hienoimpia muistoja on veneretket ja veneily. Meillä oli sellainen puinen moottorivene. Ei kai mikään ihan pieni, kun kuusihenkinen perhe siihen mahtui. Toki kaikille ei ollut ihan oikeita sänkyjä, mutta eihän ne lapset välttämättä tarvitsekaan. En muista koska se vene myytiin, mutta siitä lähtien isäni on haaveillut taas veneestä. Pari vuotta sitten hän toteutti haaveensa ja pääsi taas merelle - omalla veneellä.

  Mulle veneessä nukkuminen on jotain satumaista. Rakastan sitä pientä keinumista ja laineiden liplatusta, eikä sadekaan pahasta ole. Se on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinullakin on tällaisia veneilyyn liittyviä lapsuusajan muistoja! <3 Näitä kuvia selatessa minullekin tuli jotenkin rauhallinen olo! :D Veneessä nukkuminen on tosiaankin ihanaa. Luulen, että se on vähän sama kuin aikuisena saisi nukkua jonkin työntämissä kärryissä. Keinuminen ja laineiden vietävänä oleminen... niiiin ihanaa! Nyt tuli taas ikävä kesää!

   Poista