2015/10/29

Kohtuullinen ruokakauppalasku?

Se ikuinen ruokalasku - perheiden toiseksi suurin kustannuserä asumiskulujen jälkeen. Olin ehkä hieman järkyttynyt kun luin yhdestä suosikkiblogeistani, että heidän viisihenkisen perheen ruokalasku oli 70-80 euroa viikossa. Siis apua! Tiesin jo ilman mitään sen kummempia laskutoimituksia, että me olemme tästä hyvin kaukana. Meidän kauppalasku porskuttaa oikeastaan aivan eri sfääreissä. Koska maksamme kaikki ostokset kortilla otin verkkopankista kunnollisen tilaston meidän ruokakauppaostoksista ja arvatkaa mitä: meidän perhe on viime kuussa käyttänyt ruokakaupoissa 1009 € - eli pyöreästi 252 €/viikko. (Tähän sellainen  kauhistunut emoij).

Päässäni sitten rupesi vilisemään näitä "koottuja selityksiä" tälle melko suurelle menoerälle: Meidän perheessä käytetään vielä vaippoja, ostamme ruokakaupoista myös kaikki pesu ja kylpyaineemme, ostamme pääosin luomutuotteita aina kun niitä on saatavilla ja syömme myös yleensä jokaisella pääruokailulla jonkinsorttista lihaa. Täytyy vielä samalla myöntää, ettemme ole kiinnittäneet ruokakaupassa juurikaan huomiota hintoihin. Olemme ostaneet niitä tuotteita, joita sillä hetkellä olemme tarvinneet tai joita on tehnyt mieli. Siksi meillä valitettavasti myös menee jonkin verran ruokaa pilalle. Mutta silti 252 €/vk??

Kysymys on seuraavaksi, että onko ruoka meille niin tärkeää, että haluamme panostaa siihen näin paljon. Yllättyneenä ja vielä pienessä shokissa tuosta käytetystä summasta en vielä osaa vastata tähän kysymykseen mutta voisin veikata, että meidän perhe ainakin jatkossa kiinnittää enemmän huomioita ruokakauppalaskuun.

Minkä suuruinen teidän perheen kauppalasku on?

-Såfin

3 kommenttia:

 1. Meillä menee kauppaa ihan liikaa. Ok, meillä on yksi osittain vaipoissa oleva ja toinen erikoisruokavalioinen, jonka tuotteet maksaa 2-3 kertaa tavallisia enemmän. Kaupasta ei selviä ulos alle 100€:n loppusummaa tai sitten ollaan unohdettu jotain. Ostetaan mikäli vain mahdollista vain kotimaista ja panostetaan ruuan laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulostaa kyllä tutulta. Aika harvoin yhdestä kauppareissusta selviää kaksinumeroisella loppusummalla :D Kokonaissumma vaan yllätti. Ja mitä sitten kun pojat teini-ikäisinä syövät kilokaupalla lihaa ja juovat litran maitoa ruuan kanssa? Huhu!! :D

   Poista
 2. Meillä menee varmaan aika samanverran kuin teilläki. Mutta mä kyllä pidän oikeutettuna selityksenä sitäkin, että tuo summa sisältää paljon muutakin kuin vain ruokaa. Vaippoja, vaatteita, elektroniikkaa, pesuaineita, kosmetiikkaa jnejne.. kaikkea mitä nyt sittarista tai prismasta saa :D

  VastaaPoista