2015/10/23

Klassikkolelut vuosisadan varrelta

Jokaisella on varmasti muistoja lapsuudenkodin tavaroistoa. Voisi luulla, että melkein kaikissa lapsiperheissä on ainakin ollut jokin klassikoksi luokiteltu lelu. Brion musta perässävedettävä koira, Afrikantähti-peli tai pikkulegoja - to name a few.. Kävimme alkuviikosta ystäväperheen kanssa Designmuseon Lapsen Vuosisata-näyttelyssä ja oli oikeastaan jännää nähdä miten moni näistä leluista oli tuttuja juuri sieltä omasta lapsuudesta. Näyttelyssä oli esillä paljon vanhoja klassikkoja mutta samalla siellä oli nostettu muutamia tämän hetken tärkeitä brändejä ja merkkejä. Näyttely ei keskittynyt ainoastaan leluihin, vaan siellä oli esillä myös muita merkittäviä asioita, kuten vaatetusta ja muita ajan saatossa tapahtuneita lapsen näkökulmasta tärkeitä asioita. 

Pienille lapsille oli ehkä hieman vaikeaa selittää miksi osaan näyttelyssä oleviin leluihin ei saanut koskea ja osaan taas sai. Keskellä näyttelyä oli onneksi lasten iloksi mm. iso temppurata ja bobles-rakennuspalikka alue. Tämä antoi aikuisille muutaman rauhallisen hetken kiertää näyttelyä. Håhåhåå.. Kaikenkaikkeaan näyttely oli todella mielenkiintoinen ja kummastusta herätti juurikin se, miten paljon näitä klassikoksi myöhemmin nimitettyä tuotetta tosiaankin löytyi omasta lapsuudenkodista. Nykyään lapsilla on niin paljon leluja, että oikein mietityttää jääkö heille mieleen lapsuusajasta ollenkaan mitään ns. "klassikkoja". Jää nähtäväksi..

Muistatko sinä erityisesti jonkun klassikkolelun omasta lapsuudestasi?

-Såfin

PS. Tuo viimeisessä kuvassa komeileva 70-luvulla Ruotsissa julkaistu mainos isyyslomasta on siis kertakaikkiaan aivan huippu!! 

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa hauskalta näyttelyltä!
    Meillä oli juurikin se Afrikan tähti. Ja tietty legojakin! Mä en kyllä oikeastaan olisi osannut edes nimetä niitä klassikoiksi, ellet olisi maininnut. :D Että, voi olla että jotain muitakin klassikkoja on ollut, mutta en vain tiedä/muista. :)

    VastaaPoista