2016/07/09

Äiti, sä lupasit!

Jokaiselle äitille ja isille on varmasti joskus käynyt niin, ettei pystynytkään pitämään sitä tekemäänsä lupausta lapselleen. Se tunne on hirveä. "Äiti, sä lupasit!" Se pistos sydämessä kun ymmärtää, ettei voikaan omien suunnitelmien mukaan täyttää lapsen toivetta. Harmillisesti näin on päässyt käymään ainakin minulle keskellä arkea. Lupauksia tulee tehtyä keskellä pahinta kiirettä välttääkseen kitinää ja riitaa. Väittäisin, että näitä lupauksia tulee tehtyä eniten juuri esimerkiksi kun on lähdössä kauppaan tai ennen kun pitäisi mennä nukkumaan. "Katsotaan vaikka myöhemmin illalla jos silloin askartelisimme ne kiikarit, nyt meidän pitää lähteä kauppaan, että kerkeämme kotiin ennen kuin tulee liian kova nälkä". Illan tullen niitä kiikareita ei sittenkään kerennyt tekemään, koska tuli kaikkea muuta. Kuulostaako tutulta?

Yritän olla hyvä äiti pitää kiinni siitä, etten lupaa mitään mitä en kerkeä tai voi toteuttaa. Siis, ainakin yritän parhaani. En suinkaan ole täydellinen. Monesti käy niin, että istun seuraavana päivänä tekemässä niitä kiikareita lasten kanssa. Koska lupasin. En halua pettää lasteni luottamusta. Haluan olla se joka seisoo sanojen takana. Haluan olla se äiti jota uskotaan kun väitän, että minulle voi kertoa mitän vain. Haluan olla se jonka sanaa uskotaan, eikä se kenelle nauretaan ja sanotaan että: "joo joo, kyllä me tiedetään sun lupaukset".

Näin kesäisin on ihanaa kun on aikaa luvata ja aikaa toteuttaa asioita. Aikaa rakentaa luottamusta. Viime aikoina olemme siis tehneet ennätysmäärän lupauksia. Lupasimme, että tekisimme jotain savesta. Lupasimme myös ruuvata ja rakentaa lentsikat puusta ja sen jälkeen vielä grillata vaahtokarkkeja tulessa. Lupasimme ja teimme. Ei huonoa omatuntoa. Ihanaa. Ihanaa kun on aikaa.

Mitä ajatuksia lupausten pitäminen sinussa herättää?

-Såfin

7 kommenttia:

 1. Mäkin kyllä vältän viimeiseen asti tekemästä turhia lupauksia, haluan olla reilu. Mutta on näitä tilanteita joskus kun syystä tai toisesta jää lupaus pitämättä :/ onneksi ei kovin usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kyllä, että näitä tilanteita tulee jokaiselle eteen joskus! :) Olen huomannut että itse vaan täytyy olla tämän suhteen tosi tarkkana <3

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta, joskus valitettavasti käy niin että tulee muuta ja lupausta ei pysty pitämään. Sitten niitä on puuhasteltu heti seuraavana päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.. niin siinä käy, että seuraavana päivänä sitten paikkaa tilannetta! <3 Onhan jotkut asiat vaan niin tärkeitä lapsille ettei niitä voi tuosta noin vaan ohitta..

   Poista
 3. Pitäisikin kysyä pojilta, että pidänkö mä lupaukseni miten hyvin... Sitten voisi vertailla mun omaa näkemystä ja heidän kokemustaan. Ja siis todellakin yritän olla tekemättä turhia lupauksia. Epävarmoissa tilanteissa sanon jo luvatussa, että ei ehkä heti ole mahdollista toteuttaa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä kun lapset ovat vähän isompia niin voi tsekata mikä heidän käsitys koko asiasta on. :) Ja pitäisi itsekin olla harkitsevampi nyt kun meidän vanhempi jo vähän ymmärtää ajankulusta, että tarkentaisi milloin toteutamme jonkun luvatun asian! <3

   Poista
 4. Kukaan ei ole täydellinen eli varmasti kaikilla tulee hetkiä jolloin lupausta ei pystykään pitämään. Onneksi yön jälkeen tulee aina uusi päivä, jolloin voi lupauksen pistää täytäntöön :)

  VastaaPoista